bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çocuklarının Zeka Gelişiminde Ebeveynlere Önemli Roller Düşüyor

MAKALE

Günümüz çocukları elektronik cihazlarla, internetten oynadıkları oyunlarla çok fazla vakit geçiriyor.

Günümüz çocukları elektronik cihazlarla, internetten oynadıkları oyunlarla çok fazla vakit geçiriyor. Bu durum onların gelişiminde oldukça olumsuz etki yaratmakta. Özellikle 1-10 yaş aralığında bulunan çocukların, zekalarını, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini çok daha fazla geliştirebilecekleri oyunlara, kitaplara yöneltilmeleri gelişimleri açısından önem taşıyor. Burada da sorumluluk ailelere düşüyor. Ebeveynlerin oyuncak ve kitap seçimlerinde özenli olmaları, çocuklarını doğru ilgi alanlarına yönlendirmeleri ve onlarla vakit geçirmeleri çocuklarının sağlıklı gelişebilmeleri adına oldukça önemli.

 

 Bu zeka oyunlarını internetten kolaylıkla temin edebilirsiniz. Bu anlamda ziyaret edebileceğiniz en güvenilir adreslerden biri ustunzekalilar.com sitesi. Sitede yer alan akıl oyunları kategorisinde çocuklarınız için zeka geliştiren oyuncakların yanı sıra dikkat geliştirici oyunlar, eğitici oyunlar, el becerilerini geliştirebilecekleri ürünler, fiziksel gelişim oyuncakları ve puzzle çeşitleri bulunuyor. Sitede ayrıca yaratıcılığı ve zeka gelişimini destekleyen kitaplar, eğlenceli sanat etkinlikleri ve bilimsel kitler bulunuyor.

 

Bildiğiniz gibi çocuklar eğlenerek ve oyun oynayarak çok daha kolay ve keyifli öğrenir. Oynadıkları oyunların onların yeteneklerini, zekalarını geliştirecek oyunlar olması ve onlara yeni yetenekler kazandırması oldukça önemli. Ebeveynlerin hem çocuklarının gelişimini olumlu yönde etkileyecek, hem de oynarken zekalarını geliştirebilecek ürünlere yönelmeleri çocukların yeni bilgiler öğrenirken aynı anda eğlenmesini de sağlayan bir yaklaşım olacaktır.

 

Zeka oyuncakları çocuklara karar vermeyi, sorumluluk almayı öğretir, ileriki yaşamlarında kendine güvenen ve daha yaratıcı bireyler olmalarında etkili olur. Özellikle okul öncesi çocuklara sayıları, sembolleri, eşyaları tanımayı öğretmek açısından oldukça etkilidir. Küçük yaşlarda zeka oyuncakları ile tanışan çocuklar okul hayatlarında da daha başarılı olabilir, ders çalışırken ya da dersi dinlerken çok daha rahat konsantre olabilirler.

 

Kitaplar da çocuğunuzun zekasını ve yeteneklerini geliştirmek, hayal dünyalarını zenginleştirmek açısından yararlı kaynaklar. Bu kitapları özellikle yaşı küçük olan çocuklarınızla birlikte okuyarak birlikte vakit geçirebilirsiniz.

 

Ebeveynlerin, çocuklarının bulunduğu yaş grubuna uygun seçilebilecek zeka oyuncakları sayısı oldukça fazla. Bu konuda kararsızsanız hangi oyuncağı seçeceğinize çocuğunuz ile birlikte karar vermek istiyorsanız //www.ustunzekalilar.com adresini ziyaret edebilir, ürünleri birlikte inceleyebilirsiniz.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.