bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Araç Değer Kaybı Davaları Hizmeti

MAKALE

Özellikle yoğun araç trafiğinin bulunduğu bölgeler başta olmak üzere hemen her bölgede araçların değer kaybı yaşaması sürücüleri en çok zorlayan durumların başında gelir.

Özellikle yoğun araç trafiğinin bulunduğu bölgeler başta olmak üzere hemen her bölgede araçların değer kaybı yaşaması sürücüleri en çok zorlayan durumların başında gelir. Çeşitli kazalar sonucunda ortaya çıkan araç değer kaybı gibi olumsuzlukların yaşanması halinde, araç sahiplerinin; araç değerinin hesaplanması, değer kaybının belirlenmesi ve süreci hukuksal düzlemde sürdürmesi beklenir.

Ayrıca kaza sonucunda maddi tazminin karşılanması adına araç sahiplerinin araç değer kaybı davası açmaları gerekir. Söz konusu davalarda zarar gören araç sahiplerinin hakları, Karayolları Trafik Kanunu nezdinde güvence altına alınmıştır. Kanunun ilgili maddelerine göre zarara sebebiyet veren aracın sigortacısı yükümlülüğünü üstlenen firma, söz konusu maddi olumsuzluğu telafi etmekle yükümlüdür.

Araç Değer Kaybı Davaları Nasıl İşler?

Araç değer kaybı durumlarında sürücülerin genel olarak iki farklı işlemi gerçekleştirmesi gerekir. İlk olarak kusurlu bulunan aracın sigortacısı şirketin ortaya çıkan hasarı karşılaması adına dava açılması gerekir. Bir diğer önemli durum da hasar gören aracın ikinci el piyasasında çok daha düşük fiyata sahip olmaması adına araç değer kaybı başvurusu yapılmasıdır. Araç değer kaybı davası açabilmek için gelişen kazada davayı açacak olan sürücünün bazı temel şartları karşılaması gerekir.

Talep Oluşturma Şartları

Araç değer kaybı davası açabilmek için sağlanması gereken şartları genel hatlarıyla şu şekilde sıralamak mümkündür:

· Söz konusu vahim kazaya en az 2 araç karışmış olmalıdır.

· Davayı açacak sürücünün kazaya sebebiyet vermemiş olması, suçsuz olması gerekir.

· Kazanın geliştiği andan hemen sonra ilgili kaza tutanakla belgelendirilmiş olmalıdır.

· 2 yılla sınırlandırılan zaman aşımı sürecinin geçmemiş olması gerekir.

· Aracın 125.000 kilometreden daha düşük yol kat etmiş olması gerekir.

· Araç maksimum 10 yaşında olmalıdır.

· Kazaya karışan diğer sürücünün trafik sigortasına sahip olması gerekir.

Gibi şartların karşılanması halinde zarara uğrayan sürücüler Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince, maddi tazmin haklarını kullanarak araç değer kaybı davası açabilir.

Araç Değer Kaybı Başvurusu

Araç değer kaybı başvurusu için; ekspertiz tarafından düzenlenmiş raporlara, tramer kaydına ve araç tamiri sonrasında alınan faturalara ihtiyaç duyulur. Söz konusu belgelerin dosyalanmasının ardından kusurlu bulunan aracın sigortacı şirketine maddi tazmin talebinde bulunulabilir. Avukatlık Bürosu, araç değeri kaybı hesaplama, başvurusu ve dava süreçlerinde hukuki danışmanlık hizmetleri sağlamaktadır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.