bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Apple servis için beklemeye son

MAKALE

Mobil cihaz kullanıcılarının herhangi bir arıza durumu olduğu zaman cihazlarını teslim edeceği teknik servis konusunda güvensizlikler yaşadığı bilinen bir gerçek. Özellikle yüksek ücretler ödeyerek sahip olunan Apple cihazların kısa sürede güvenli bir şekilde onarılacağı nitelikli Apple servis bulmak çoğu zaman zor olabiliyor.

Mobil cihaz kullanıcılarının herhangi bir arıza durumu olduğu zaman cihazlarını teslim edeceği teknik servis konusunda güvensizlikler yaşadığı bilinen bir gerçek. Özellikle yüksek ücretler ödeyerek sahip olunan Apple cihazların kısa sürede güvenli bir şekilde onarılacağı nitelikli Apple servis bulmak çoğu zaman zor olabiliyor. Cihazların günlerce teknik serviste kalması, kişisel bilgilerin paylaşılması gibi durumlar kullanıcılarının canını sıkabiliyor.

Türkiye'deki bir teknik servis tarafından hayata geçirilen “Göz Önünde Servis” hizmeti sayesinde iPhone Servis , iPad Servis hizmetleri sayesinde cihazı arızalanan kullanıcıların işlemleri gün içinde ve göz önünde yapılabiliyor. Türkiye'de henüz yeterince yaygın olmayan göz önünde servis hizmet modeli ile uzun servis sürelerinin yarattığı mağduriyet ortadan kalkıyor ve kişisel verilerin paylaşılması gibi sorunlar da aşılıyor.

Binlerce lira verilerek alınan cihazların onarımında orijinal parçalar yerine ucuz ve niteliksiz parçaların kullanılması, orijinal olmayan yazılım ürünlerinin kullanılması, kişisel veri kaybı gibi önemli nedenler göz önünde yapılan Apple servis süreçlerinde yaşanmıyor ve böylece kullanıcıların güven probleminin ortadan kaldırılmasını hedefleniyor.


Kullanıcılar güven problemi yaşamıyor

iPhone servis, iPad servis hizmetlerinde, orijinal yedek parça ve yazılım kullanılmasının cihazların daha verimli ve uzun ömürlü kullanılması için önemli olduğuna dikkat çeken Göz Önünde Servis Hizmet Modelinin Türkiye'deki uygulayıcısı SaintsComputer kurucularından Erkan Akkaya, cihazların bakım ve onarım servislerinde yaşanan bekleme ve güven problemlerinin tamamen ortadan kalktığını belirtiyor. Göz önünde servisi kapsamında verilen tüm hizmetlerin kullanıcıların gözü önünde yapılmasının kafalardaki soru işaretlerini giderdiğini ve güven ortamı sağladığını belirten Akkaya “Acaba, cihazımın teknik parçalarında kalitesiz bir ürün kullanıldı mı ya da var olan parça, izinsizce değiştirildi mi’ gibi şüphelere yer bırakmadan, tüm servis işlemlerini müşterilerin gözetiminde gerçekleştiriyoruz ” diyor.


Randevu sistemi ile çalışılıyor


Teknik servise gönderilen bir cihazın 15-40 gün arasında onarılması, tüketicilerin canını en çok sıkan durumların başında yer alıyor. Bu duruma çözüm olarak uygulamaya koydukları göz önünde servis hizmeti için randevu sistemini hayata geçirdiklerini belirten Erkan Akkaya, uzun servis sürelerinden doğan mağduriyetin önüne geçtiklerini ifade ediyor. Randevu sistemi sayesinde cihazların onarımı kullanıcıların belirledikleri gün ve saatte göz önünde gerçekleştiriliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.