bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bengü 21.Yayla Güreşleri Bengü Yaylasında Yapıldı

KÜLTÜR-SANAT

Samsun'un Bafra ilçesinde, Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 21. Yayla Karakucak Güreş Şenlikleri yapıldı.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 21. Yayla Karakucak Güreş Şenlikleri yapıldı.

Güreşlere MHP Samsun Millet Vekili Cemalettin Şimşek, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Garnizon Komutanı Yzb. İlhan Güngör, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve yönetimi, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Kapaklı Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, SAMKON Genel Başkanı H. Kaya Aşçı, Ankara Bafralılar Dernek Başkanı Hüseyin Edis, Avrupa Olimpiyatlar Dünya Güreş Eski Şampiyonu Necmi Gencal, Siyasi parti mensupları, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri, kurum amirleri, İşadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bengü Köyü Yaylasında 300 güreşçinin peşrev çektiği geleneksel 21. Yayla Şenliği Güreşleri'nde vatandaşlar, heyecan dolu saatler geçirdi.

21. Yayla Karakucak Güreş Şenliklerinde Sakarya bölgesinden Ali Rıza Kaya başpehlivanlığı kazanırken, Erzurumlu Sait Bingöl ikinci oldu. Başaltı pehlivanlığında ise Bafralı Milli Güreşçi Tamer Turan birinci olurken Amasya bölgesinden Naim Kök ikinci oldu.

40 adayın ağalık için yarıştığı ihalede mevcut ağa Selami Hekimoğlu’nun çekilmesinin ardından Ağalık 40 bin liraya Kendisi aslen Bafra Bengülü ve şu anda ise Kapaklı’da iş adamı Zafer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çalışkan`da kaldı.

Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kaygusuz, “1992 yılında köylerinin yayla kısmı hariç Altınkaya Barajı yapılınca istimlâk edildiğini, köy halkının Bursa, İstanbul, Çerkezköy, Vezirköprü, Hatay, Bolu-Kaynaşlı ve Bafra'ya göç ettiğini belirterek, "Birbirinden uzaklaşan köylülerimizi yılda bir günde olsa kültürel açıdan çalışma yapıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla etkinliğimiz devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise konuşmasında, “Bengü ve civar köylerimizden baraj nedeniyle çok göç verildi. Fakat göç edenler Bafra’yla iletişimini kesmedi. Bengülüler Derneği aracılığı ile düzenlenen bu organizasyon dayanışmayı, yardımlaşmayı, birlik ve beraberliği simgeliyor. 21 yıldır süren bu geleneğin bundan sonrada devam etmesi için elimden geleni yapmaya hazırım.`dedi.

MHP Samsun Millet Vekili Cemalettin Şimşek, “Bengülülerdeki birlik ve beraberlik gurur verici bir tablodur. Bafra dışında olan bengülü kardeşlerimizin kendileri uzakta fakat gönülleri burada bunun en büyük örneği ise bengü köyüne ve güreşlerine gönül veren iş adamı Selami Hekimoğlu’dur. Birlik ve beraberlik her zaman yardımlaşmayı sağlar bu organizasyonu düzenleyen Bengülüler dernek başkanı Mehmet Kaygusuz’a, maddi manevi olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu geleneğin kuşaktan kuşağa sürmesini temenni ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından organizasyonda emeği geçenlere plaket ve hediyeler takdim edildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.