bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Uzmanlardan Beslenme Uyarısı

İNSAN

Hospitalpark Group Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Diyetisyeni Elanur Yılmaz, havaların soğumasıyla baş gösteren hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler hakkında bilgi verdi.Mevsim geçişlerinde bağışıklık...

Hospitalpark Group Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Diyetisyeni Elanur Yılmaz, havaların soğumasıyla baş gösteren hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler hakkında bilgi verdi.

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler hakkında bilgiler veren Diyetisyen Elanur Yılmaz, "Soğuk havalarda vücudun direnci düştüğü için çok çabuk hasta oluyoruz. Bunun için bağışıklık sistemimizin güçlü olması için bazı besinleri özellikle tüketmemiz gerekiyor. Mesela sarımsak. Anti bakteriyel ve virüs karşıtı olan sarımsak, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye de sahiptir. Zencefil ve zerdaçal, vücudun enfeksiyonlarla mücadelesinde yardımcı olur. Karaturp, antibiyotik özelliklerine sahip yağları içerir ve enfeksiyonlara karşı etkilidir. İştah açıcı, idrar söktürücü ve karaciğeri kuvvetlendirici etkilere de sahip olan kara turbun suyunu içebilir. Somon ve sardalye gibi yağlı balıklar vücutta iltihapları önler. Mikroplarla savaşarak bağışıklığı yükseltir. Yumurta ise zengin beslenme, iyi kaynaklı protein alımı ve yeterli çinko almak bağışıklık sistemini güçlendirmek için başlıca ilkelerdir. Yoğurt, zararlı bakterileri yok ederek, bağışıklık sistemini güçlendirirler. Karnabahar, düzenli tüketiminin, kadınlarda meme kanseri riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koyuyor. Brüksel lahanası ise günlük C vitamini ihtiyacının yüzde yüzünü karşılıyor. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler, özellikle 35 yaş üzeri olanların ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri daha fazla tüketmeleri önemli. Çünkü, bu sebzelerde bulunan ortaya çıkabilecek Alzheimer riskini yüzde 50 azaltıyor. Havuç, balkabağı ve kabak ise iyi birer A vitamini kaynağıdır" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.