bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tıkanan Damarı, Karadeniz’de İlk Kez Uygulanan Yöntemle Açıldı

İNSAN

Göğüs ağrıları sıklaşan 64 yaşındaki Ramiz Çoban’ın tam tıkalı olan damarı, Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez uygulanan bir yöntemle açıldı.Türkiye’ de nadir uygulanan bir yöntemle hastanın tam tıkalı olan sağ koroner damarı,...

Göğüs ağrıları sıklaşan 64 yaşındaki Ramiz Çoban’ın tam tıkalı olan damarı, Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez uygulanan bir yöntemle açıldı.

Türkiye’ de nadir uygulanan bir yöntemle hastanın tam tıkalı olan sağ koroner damarı, antegrat yolla(önden) açılmaması üzerine sol koroner damardan sağ koroner damara retrogat yolla(tersten) ulaşılarak açıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Samsun Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Aksakal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tür girişimler normal yollarla açılmayan eski tıkanmış damarın, kendisini diğer damarlardan (ince kolleteral damarlarla) besleyen hastalarda ameliyata alternatif olarak uygulanan umut verici bir girişimdir. Bu kronik total oklüzyon girişimleri ilaç tedavisine rağmen göğüs ağrısı şikayeti olan hastalarda ciddi bir yaşam konforu sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu sayede hastaların hem ileride kalp krizi geçirilmesi engelleniyor, hem de damar tıkanıklığına bağlı kalp yetmezliği gelişmesi engelleniyor” dedi.

Kalp hastalıklarının tedavisinde farklı tedavi biçimleri uyguladıklarını söyleyen Dr. Emre Aksakal, “Retrograt koroner CTO da bunlardan biridir. Türkiye’de nadir yapılan bu yöntem Karadeniz’de ilk kez Medical Park Samsun Hastanesi’nde uygulandı. Bu işlemi yapmak için tecrübeli bir ekip gerekmektedir” diye konuştu.

Samsun’da yaşayan 64 yaşındaki Ramiz Çoban ise, “Kısa mesafelerde bile göğüs ağrılarım oluyordu ama artık eski sağlığıma yeniden kavuştum. Artık rahat yürüyebiliyorum ve göğüs ağrılarım olmuyor. Doktorum Emre Aksakal ve ekibine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.