bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şeker Hastaları Estetik Operasyon Olabilir

İNSAN

FBM Tıp Merkezi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, şeker hastalarının da estetik ameliyatı olabileceğini fakat diğer insanlara göre biraz daha dikkat ve özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.Şeker hastalığının...

FBM Tıp Merkezi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, şeker hastalarının da estetik ameliyatı olabileceğini fakat diğer insanlara göre biraz daha dikkat ve özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Şeker hastalığının oldukça yaygın görülen bir hastalık olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, “Şeker hastalığının toplumda görülme sıklığı yaklaşık yüzde 8 - 10 oranındadır. Bu hastaların da içinde estetik kusur ve kaygıları olanlar olabilir. Şeker hastalarının da toplumdaki her insan gibi birtakım burun problemleri, meme problemleri, estetik diğer problemleri olabilir. Şeker hastaları estetik ameliyat olamaz diye bir kural asla yoktur. Ancak unutulmamalıdır ki şeker hastalığı, yara iyileşmesindeki, enfeksiyonlara olan meyillerindeki ve ameliyat sonrası hastanın normal hayatına dönüşündeki farklılıklar nedeniyle diğer insanlara göre bir miktar daha fazla özen ve dikkat gerektirir. Ameliyat öncesinde mutlaka iyi bir analiz dikkatli bir değerlendirme ve şeker seviyesinin kontrol altına alınması şartıyla, şeker hastaları da tüm diğer insanlarla aynı operasyonları çok rahatlıkla geçirebilirler. Bu durum tüm estetik operasyonlar içinde geçerlidir” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.