bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ramazanda Ağız Ve Diş Sağlığına Dikkat

İNSAN

Özel Medicana Konya Hastanesi Diş Hekimi Zafer Gölcü, Ramazan ayında ağız ve diş sağlığı ile ilgili problemlerinin engellenebilmesi için sahurdan sonra dişlerin mutlaka fırçalanması gerektiğini söyledi.Diş Hekimi Zafer Gölcü, Ramazan...

Özel Medicana Konya Hastanesi Diş Hekimi Zafer Gölcü, Ramazan ayında ağız ve diş sağlığı ile ilgili problemlerinin engellenebilmesi için sahurdan sonra dişlerin mutlaka fırçalanması gerektiğini söyledi.

Diş Hekimi Zafer Gölcü, Ramazan ayında öğün sayısının ikiye indirilmesinden dolayı, uzunca bir süre aç kalmaya bağlı olarak ağız ve diş sağlığıyla ilgili bazı problemlerle karşılaşıldığını ifade ederek, "Sahurdan sonra özellikle yemeğin yenilmesinin ardından dişlerin fırçalamadan yatılması halinde ağız ve diş sağlığı ile ilgili problemler artıyor. Bu durumun engellenebilmesi için sahurdan sonra özellikle dişlerin fırçalandıktan sonra yatılması gerekir. Bizim için düzenli bir bakımın yapılması, ağız ve diş sağlığı açısından büyük yarar sağlayacaktır. Dişlerin fırçalanması tabi ki yeterli gelmeyecektir. Bunun yanında diş ipi kullanımı, protez kullanan hastaların, protezlerinin düzenli bir temizliğinin yapılması, ağız bölgesinde biriken bakterilerin uzaklaştırılması, ağız kokularının engellenmesine büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

"DÜZENLİ AĞIZ VE DİŞ BAKIMI, AĞIZ KOKUSUNUN ENGELLENMESİNDE BÜYÜK FAYDA SAĞLAR"

Tükürük akış hızının oruçlu dönemde azalmasının, ağızda bulunan bakterilerin dışa atımına engel olmasından dolayı ağız kokusu şikayetlerinin arttığını ifade eden Gölcü, “Bunun engellenebilmesi için ara ara ağzın çalkalanması, düzenli bir diş fırçalamasının yapılması, diş ipi kullanımı aynı zamanda dil üzerinde birikecek olan bakteri plağının uzaklaştırılması, ağız kokusunun engellenmesinde büyük fayda sağlayacaktır. Ağız kokusunun en büyük şikayeti, diş ve diş etinden dolayı olan hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Biz bunların engellenebilmesi ile ancak ağız kokusunu giderebilmekteyiz. Ağızda var olan bakteriler uzaklaştırılmadığı müddetçe, ağızda biriken besinlerin bakterilerin parçalamasına bağlı olarak, ağız kokusu şikayetlerini artıracaktır. Özellikle ağızda bulunan diş eti iltihabı, diş çürükleri, uyumsuz protezler, hareketsiz protezlerin altında biriken besin ve gıdaların, uzaklaştırılmaması sonucu bakteri üremesi daha fazla olmaktadır" şeklinde konuştu.

Ağız çalkalanması, diş fırçasıyla temizliğin yapılmasının bakteri sayısını azalttığını vurgulayan diş hekimi Gölcü, "Sahurdan sonra antiseptik gargaraların kullanılması, bakteri sayısını azaltmaktadır. Bu sayede de ağızda bakterilerin azalmasına bağlı ağız kokusu şikayetimiz geçecektir ya da minimuma inecektir. Önemli olan, ağızda var olan çürüklerin, diş eti problemlerinin, uyumsuz protezlerin ramazan öncesi tedavisinin yapılmasıyla bu sıkıntıları önceden önlemektir" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.