bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

(özel Haber) Yedi Çocuklu Baba Yatağında Ölümü Bekliyor

İNSAN

Devrek’te, yedi çocuk sahibi kanser hastası baba yetkililerden yardım eli uzatılmasını bekliyor.Zonguldak’ın Devrek ilçesinde mide kanseri olan 7 çocuklu baba Hasan Kayaz, yoksulluktan dolayı yatağında ölümü bekliyor. Devrek’in Güdüller...

Devrek’te, yedi çocuk sahibi kanser hastası baba yetkililerden yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde mide kanseri olan 7 çocuklu baba Hasan Kayaz, yoksulluktan dolayı yatağında ölümü bekliyor. Devrek’in Güdüller mevkiinde yedi çocuğu ile hiçbir muhafazası ve eşyası olmayan tek odalı evde yaşamaya çalışan Hasan Kayaz’ın ailesi yetkililerden yardım istedi. Bir yıl önce İstanbul’da bir hastanede mide kanseri ameliyatı olan ancak parasızlık nedeniyle kontrollerine gidemeyen ve bu yüzden durumu oldukça ciddi olan baba, yatağında ölümü bekliyor.

Kocasının ve çocuklarının zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını söyleyen Hanım Kayaz ise, "Kocam ve 7 çocuğumla tek göz odalı evde yaşamaya çalışıyoruz hiçbir sosyal güvencemiz yok, evimde ne eşya ne de yiyip içecek bir şeyimiz var. Devletten ve hayırsever vatandaşlardan Allah rızası için yardım bekliyoruz” dedi.

Babasının ve ailesinin çok zor şartlar altında yaşamaya çalıştığını ifade eden oğlu Cengiz Kayaz, şöyle dedi: "Babam bir yıl evvel İstanbul’da mide kanseri ameliyatı olmuştu. Ameliyatın sonunda kontrollere gitmesi gerekiyordu. Ancak imkânsızlıktan dolayı bir yıldan bu yana bırakın İstanbul’u Zonguldak’a dahi gidemedik. 7 kardeşiz ve evde tek çalışan kişi benim ve günlük olarak sağda, solda çalışarak eve bir ekmek getirmeye çalışıyorum. Hiçbir sosyal güvencemiz yok. Babama çok iyi bakmamız lazım; ancak ne yazık ki bir çorba ile karnını doyurmaya çalışıyoruz bu da bir hasta insan için ne kadar yeterli ona da siz karar verin."

Babasının hastaneye götürüp getirilmesi için sadece taksicilere 3 bin lira borcu olduğunu söyleyen Cengiz Kayaz, ”Ne olur yetkililer bize yardım eli uzatsın” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.