bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Organ Nakli Olan Hastalar Bayramı Kutladı

İNSAN

Antalya'da organ nakli olan hastalar, Ramazan Bayramı öncesi düzenlenen eğlencede bir araya geldi. Etkinliğe Türkiye’nin 4’üncü yüz nakli yapılan hastası Turan Çolak da katıldı.Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Derneği, Ramazan...

Antalya'da organ nakli olan hastalar, Ramazan Bayramı öncesi düzenlenen eğlencede bir araya geldi. Etkinliğe Türkiye’nin 4’üncü yüz nakli yapılan hastası Turan Çolak da katıldı.

Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Derneği, Ramazan Bayramı dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki dernek binasında, organ nakli olan hastalar için şenlik düzenledi. Etkinliğe, yüz nakillerinde görev alan Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ile organ nakli doktorları ve hemşireleri de katıldı. Türkiye’nin 4’üncü yüz nakli yapılan hastası Turan Çolak başta olmak üzere organ nakli olan hastalar, müzik eşliğinde bol bol göbek atıp eğlendi. Eğlencenin sonunda ise dernek tarafından 217 hastaya, hayırseverlerin bağışladığı 265 adet gıda paketi dağıtıldı.

"BUGÜN BİZ YARIN BELKİ DE SİZ"

Amaçlarının hastalara biraz olsun moral vermek olduğunu belirten Dernek Başkanı Mehmet Şahan, “Türkiye’de 70 binin üzerinde böbrek hastası var. Bu rakama her yıl binlerce kişi daha ekleniyor. Bu rakamın önüne geçebilmek için organ bağışının artması gerekiyor. Yaptığımız etkinliklerle insanları ‘bugün biz belki de yarın siz’ sloganıyla organlarını bağışlamaya çağırıyoruz. Keşke elimizde olsa da bütün hastalarımıza bayram hediyesi olarak birer böbrek verebilsek” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.