bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Libyalı Hastalar Medical Park’ta

İNSAN

Çeşitli sağlık problemlerinden dolayı Türkiye’ye gelen Libyalı hastalar tedavi için Medical Park Samsun Hastanesi’ni tercih etti.Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile ilk gün Samsun’un tanıtımı yapıldıktan sonra tedavi...

Çeşitli sağlık problemlerinden dolayı Türkiye’ye gelen Libyalı hastalar tedavi için Medical Park Samsun Hastanesi’ni tercih etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile ilk gün Samsun’un tanıtımı yapıldıktan sonra tedavi altına alındı. Libya’dan gelen 10 hasta Türkiye’ye tedavi amaçlı geldiklerini, daha önceden de Medical Park Samsun Hastanesi’ne Libya’dan tedavi için gelenler olduğunu, gelen hastaların tedaviden ve hizmetten çok memnun kalmasının kendilerinin de tercih etmesinde en büyük etken olduğunu söylediler.

Türkiye’de son yıllarda sağlık turizminde önemli gelişmelerin yaşandığını söyleyen Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, “Libya’dan tedavi amaçlı gelen hastalarımız bunun en önemli göstergesidir. Medical Park Samsun Hastanesi’ne çeşitli ülkelerden gelen yabancı hastalarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Hastalara kaliteli sağlık hizmeti verilmesi ve hastaların memnun kalması ülkelerinden daha fazla hasta gelmesine neden oluyor” dedi.

Samsun’un sağlık kenti olması için çalıştıklarını vurgulayan Opr. Dr. Hikmet Çavuş, “Medical Park Samsun Hastanesi üzerine düşen misyonu yerine getirmektedir. Samsun artık bölge ve diğer illerden hasta gelen bir il değil, yurt dışından hasta gelen önemli bir sağlık kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Samsun’a sağlık turizmi açısından önemli bir katkı sağlamaktayız” diye konuştu.

Libyalı hastaların tedavisine başladıklarını söyleyen Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hakan Özcan, “KVC, ortopedi, üroloji, KBB, kardiyoloji, plastik cerrahi, beyin cerrahisi ve nöroloji kliniklerinde hastalarımızın tedavisine başladık. Libyalı hastalarımızdan daha çok talep bulunmasına rağmen şuan yatak sıkıntısı nedeniyle 10 hastamızı tedaviye alabildik, gelen hastalarımız bürokrat ve iş adamlarından oluşuyor. Hastanemizin VİP katını şuan Libyalı hastalara tahsis etmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Libya’dan tedavi için gelen Elektrik Mühendisi Abdulhakim Al Emhmod Mazen, “Medical Park Samsun Hastanesi’ne ve Samsun’a hayran kaldık. Samsun’a gelmeden önce internet adresinden Medical Park Samsun Hastanesi’ni inceledim ve PET/CT sisteminin dahi olması beni etkiledi. Daha önce İstanbul'a gittim ama Samsun'a ilk defa geliyorum ve tedavim bittikten sonra gezmek için geleceğim” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.