bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kanser Hastalarına Hipertermi Tedavisi

İNSAN

Bölgede kanser hastalarının tanı ve tedavisinde hizmet veren Medical Park Samsun Hastanesi, bünyesine hipertermi cihazını da kattı.Şimdiye kadar her türlü onkolojik cerrahi girişimin yapıldığı, kemoterapi, HIPEC (batın içi sıcak kemoterapi),...

Bölgede kanser hastalarının tanı ve tedavisinde hizmet veren Medical Park Samsun Hastanesi, bünyesine hipertermi cihazını da kattı.

Şimdiye kadar her türlü onkolojik cerrahi girişimin yapıldığı, kemoterapi, HIPEC (batın içi sıcak kemoterapi), ileri düzey radyoterapi uygulamalarının başarıyla gerçekleştirildiği Medical Park Samsun Hastanesi yeni hizmete giren hipertermi cihazıyla, ileri evre kanser hastalarının tedavilerinde daha yüksek başarı oranı sağlamayı hedeflemekte. Yurt dışında yaygın şekilde kullanılan bu cihaz ülkemizde dördüncü merkez olarak Medical Park Samsun Hastanesi’nde hizmete girdi.

HİPERTERMİ TEDAVİSİ

Hipertermi tedavisi hakkında bilgi veren Medical Park Samsun Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Barış Okumuş, “Hipertermi tek başına veya radyoterapi, kemoterapi ve cerrahi gibi diğer tümör tedavi seçenekleriyle birlikte, bu tedavilerin etkinliğini arttırmaya yönelik, genel durumu uygun görülen hastalarda kullanılır. Bu uygulama bir elektrik alandan yararlanıp vücudun doğal düzenleyici işlemlerini destekleyen kişiselleştirilmiş, non-toksik bir tedavidir” dedi.

Bu uygulamada vücudun bir bölümünün 40-42 dereceye kadar ısıtıldığını söyleyen Uzm. Dr. Barış Okumuş, “Tümör hücrelerinin metabolik yoğunlukları sağlıklı hücrelerden daha fazla olduğundan oluşan elektrik alan ağırlıklı ve baskın bir şekilde tümör hücrelerine eğilim gösterir. Deri-katman ısıtma kombinasyonu ve elektrik alan tümör hücrelerinin stimülasyonunu yönetir. Bu olay sonucunda hücre ölümüne eğilim artar ve hücre ölümü gerçekleşir.”

UYGULAMA ŞEKİLLERİ

Dr. Okumuş şu bilgileri verdi: “Genel olarak kanserin bütün evrelerinde kullanılabilir, fakat başlıca kullanımı operasyonu zor olan, ileri derece belirgin tümör ve metastazlardır. Yapılan çalışmalarda, beyin, akciğer, rahim, barsak, karaciğer, mide, cilt, böbrek, yumurtalık, pankreas, mesane, baş boyun, meme, yemek borusu kanserlerinde başarı oranlarını arttırdığı gösterilmiştir. İşlemin süresi genel olarak 30-60 dakikadır.”

KİMLERE UYGULANMAZ?

Hipertermi tedavisinin kimlere uygulanmadığını da açıklayan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Barış Okumuş, “Kalp pili veya başka tür pace-maker elektrodu olan hastalarda, protezi olan hastalarda, ısı algılaması bozulmuş hastalarda, vücudunda silikon bulunan hastalarda bu tedavi yöntemi uygulanamaz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.