bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

‘bantlama’ Yöntemi İle Ağrılarınızdan Kurtulun

İNSAN

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Zehra Kocaağa, Türkiye’de yaygınlaşmaya başlayan kinesiotapingin(bantlama) tedavi yöntemi ile birçok ağrıdan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.Kinesiotapingin(bantlama) Türkiye’de de son yıllarda...

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Zehra Kocaağa, Türkiye’de yaygınlaşmaya başlayan kinesiotapingin(bantlama) tedavi yöntemi ile birçok ağrıdan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Kinesiotapingin(bantlama) Türkiye’de de son yıllarda sıkça uygulanan özel bir bantlama yöntemi olduğunu belirten Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Zehra Kocaağa, “Kinesiotaping özellikle bel-boyun ve sırt, kol bacak ağrıları gibi çok sık rastlanan sağlık problemlerinde kullanılabilen bir tedavi seçeneğidir. Kas ve eklemlerin hareketlerinin desteklenmesi için kullanılır. Ağrısız ve kolay hareketi desteklediği gibi yumuşak doku iyileşmesini de sağlamaktadır. Kinesiotape metodunda bantlar 24 saat boyunca kasları desteklemek, aşırı kullanımdan kaynaklanan kas yorgunluğunu azaltmak ve ağrı, ödem ve inflamasyonu azaltmak için kasların üzerine uygulanır. Kısıtlayıcı olmayan bantlama yöntemi eklem hareket açıklığına izin verir. Kinesiotape yöntemi baş ağrılarından ayak problemlerine kadar birçok sağlık probleminde kullanılabilir. Kinesiotaping uygulamalarında kullanılan bantlama materyali oldukça ince ve hassas dokunmuş pamuklu bir malzemeden imal edilmiştir. İçerisinde ilaç barındırmaz” dedi.

Uzm. Dr. Zehra Kocaağa şöyle devam etti: “Uygulamanın yapıldığı cildin yapısı ve ortam koşullarına bağlı olmak üzere uygulama bölgesinde çıkmaksızın 4 ila 5 gün kalabilmektedir. Kinesiotaping uygulamaları sonrasında ciltte tahriş nadiren görülen bir durumdur fakat yinede uygulama bölgesi tahriş ve alerji olabilme ihtimaline karşı dikkatle takip edilmelidir. Bu yöntemde bantlar, vücudun kendi dinamiklerini ve kendini iyileştirme gücünü harekete geçirerek başarıya ulaştırır. Tedavi amaçlı yapılan egzersizleri büyük ölçüde kolaylaştırır ve böylece daha çabuk sonuç alınır. Kişinin hareketini engellememektedir. Vücuda herhangi bir ilaç verilmediğinden son derece güvenlidir. Çocuklara da uygulanabilen bu bantlar ileri yaş dahil tüm yaş gruplarında güvenle kullanılabilir.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.