bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Anjiyoda El Bileği Yöntemi

İNSAN

Samsun Özel Mediva Hastanesi Kardiyolog Uzm. Dr. Recep Asiltürk, el bileği yöntemiyle yapılan koroner anjiyografinin daha rahat, daha konforlu ve sağlıklı olduğunu söyledi.Kalp damar hastalıklarının teşhisinde, yıllardır kasıktan girilerek...

Samsun Özel Mediva Hastanesi Kardiyolog Uzm. Dr. Recep Asiltürk, el bileği yöntemiyle yapılan koroner anjiyografinin daha rahat, daha konforlu ve sağlıklı olduğunu söyledi.

Kalp damar hastalıklarının teşhisinde, yıllardır kasıktan girilerek yapılan anjiyografi işlemi ile günlerdir hastanede yatmak zorunda kalan vatandaşlar koroner anjiyografi (el bileğine birkaç iğne ucu kadar bir delikten girilerek yapılan) yöntemle gerçekleştirilen işlemin aynı günü evine dönebiliyor.

Daha önce yapılan tetkiklerde koroner arter hastalığı şüphesi verilen 73 yaşındaki Şerife Güler, anjiyografi işleminden geçirildi. Uyanık bir şekilde Uzm. Dr. Recep Asiltürk tarafından Şerife Güler'e gerçekleştirilen anjiyografi işlemi sonrası hastanın bir rahatsızlığı bulunmadığı tespit edildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Uzm. Dr. Recep Asiltürk, radial anjiyografi yönteminin 1989'dan beri dünyada yaygın olarak kullanıldığını ifade etti. Türkiye'de kardiyologlar arasında radial anjiyografinin yaygın olarak kullanıldığını ifade eden Asiltürk, "Genel olarak bu tedavi yönteminin iki tane avantajı olduğunu söyleyebilirim. Hasta yönünden daha rahat, daha konforlu, daha güvenli, hem rahat hareket edebilir ve hastaneden erken taburcu olabilir. Hastane açısından ise hastalar yaklaşık 3,5 saatlik odalarında istirahatten sonra evlerine gidebilmektedirler. Bu sebeple hastanede aynı yatak iki kere kullanabilmektedir” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.