Teke, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin 30 yıllık terör sorununun çözüm aşamasına girdiğini, bu sürece kamunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da katkıda bulunduğunu hatırlattı. Yeni dönemle birlikte, ülke kaynaklarının terör yerine yatırıma yöneldiğini, kamunun yanı sıra özel sektörün de bölgeye akın etmeye başladığını belirten İlhami Teke, “Biz de çözüm sürecine kurum olarak her türlü desteği veriyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın çözüm sürecine net olarak destekte bulunmaları bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Süreçle birlikte bölgedeki üreticilerin hayvancılık kredilerine talepleri oldukça arttı. Kurum olarak biz de bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Sıfır faizli ve yüzde 4 faizli krediler sayesinde bölge halkı ekonomik olarak güçlenecek ve geleceğe daha umutla bakacaktır. Bu da barış sürecine olan katkıyı artıracaktır. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından da bu yılın 6 aylık döneminde 5 bin 800 üreticiye 17 milyon 135 bin liralık hayvancılık kredisi verilmiştir” dedi.
İlhami Teke, bölgenin en ücra köşesinde yaşayanların bile ayaklarına giderek desteklemelerde bulunduklarını belirterek, yöre üreticisine 872 büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvan verildiğini, ayrıca 11 milyon liralık yem kredisi desteğinde bulunulduğunu bildirdi.
Hayvancılığın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi açısından ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını belirten İlhami Teke, bölge hayvancılığının geliştirilmesine ve ıslah çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kullanılmayan tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması için teknik elemanların saha çalışması yaptığını da söyledi.