bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sokağa Çıkma Yasağı Genişletildi

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika sokağa çıkma yasağı açıklaması: İşte sokağa çıkma yasağının detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağını kapsamının genişletildiğini açıklayan Erdoğan, alınan diğer tedbirleri de canlı yayında bildirdi. Ana okullarının kapandığını, cenaze namazlarının, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacağını bildiren Erdoğan, sokağa çıkma yasağı dahil tedbirlerin ne zaman başlayacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı ardından yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Sokağa çıkma kısıtlamasınını genişlediğini bildiren Erdoğan alınan yeni kararların başlayacağı zamanı da açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı koronavirüs tedbirleri:

Vaka sayılarının otuz bine dayanmış olması hepimizin çok daha dikkatli ve sabırlı davranması gerektiğini gösteriyor.

Salgının olumsuz etkisini azaltmak için, insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan tedbirler dışında çare bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni koronavirüs tedbirleri: Hafta içi saat 21:00 ile 05:00 arası sokağa çıkma kısıtlamasına gidilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni ek tedbirleri açıkladı. Erdoğan, ' Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz' dedi.

Sokağa çıkma yasağı saatleri açıklandı

Yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonucunda hafta içi her gün 21.00 ile 05.00 arası genel sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek.

Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? Hangi tedbirler alındı?

Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir.

Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışındadır.

Tedbirler Salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacaktır.

Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecektir.

Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sınırlanabilecektir.

Alışveriş merkezlerine girişte HES kodu uygulamasına geçilecektir.

Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

50 kişiden fazla çalışanı olan iş yerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı veya belirlenen bir personelce salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı şekilde denetlenecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.