bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şehit Erdal Bolat MTAL’de Ahilik Haftası Kutlandı

GÜNDEM

Alaçam Şehit Erdal Bolat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Ahilik Kültürünün tanıtılması yaşatılması gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile okul konferans salonunda “AHİLİK KÜLTÜRÜ” haftası nedeni ile program düzenlendi.

Alaçam Şehit Erdal Bolat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Ahilik Kültürünün tanıtılması yaşatılması gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile okul konferans salonunda “AHİLİK KÜLTÜRÜ” haftası nedeni ile program düzenlendi.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Alaçam Şehit Erdal Bolat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemil Umar yaparak şu ifadelere yer verdi: Ahilik sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimiz; yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şeklimiz; toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürümüzdür dedi.

Alaçam “Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Vedat Özyılmaz tarafından ahilik öğüdü okudu günün anlam ve önemi hakkında bililer verdi. Özyılmaz yaptığı konuşmada şunlara yer verdi, “Ahilik ahlakının özü değerlerimizi kuşanmak ve bir kardeşlik köprüsüdür. Ahilik bayramının ülke genelinde yayılması ve ahilik kültürü haftası adı altında kutlanması amacıyla 1988 yılında hazırlanan yönetmelik esas alınarak bu anlamlı gün kutlanmaktadır ülkemizde kaymakamlığımız belediye başkanlığı şehit Erdal Bolat Anadolu Lisesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak 5 yıl üst üste coşkulu bir vaziyette ahilik haftası kutlamalarını düzenledik pandemi nedeniyle bir müddet ara vermek zorunda kaldık önümüzdeki yıllarda kurumlarımızla beraber bu coşkulu haftayı kutlamayı düşünüyoruz” dedi.

Özyılmaz konuşmasına şöyle devam etti, “Toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak ve aralarında dayanışma kurulmasını sağlamaktır. Bir toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli unsur müşterek değerlerin korunması ile mümkündür. Türklerin Anadolu’da bin yıldan beri varlığını sürdürmelerindeki sır, ahilik anlayışı içerisinde bu değerlere sahip çıkmalarıdır. Esnaf ve sanatkarlar olarak bizler Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerleri yaşayıp, yaygınlaştırarak bizden sonraki nesle miras bırakmak için özenle ve gayretle çalışmaktayız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından 12/B sınıfı öğrencisi Salih Çolakoğlu tarafından Ahi Evran’ın hayatı okundu. Daha sonra İlçede zanaatkarlara plaket takdim edildi program şed kuşatmasının ardından yapılan dua ile son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.