bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

SAM-MED'den İl Millî Eğitim Müdürü Ağar'a Ziyaret

GÜNDEM

Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim SARILAR ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR’I ziyaret ettiler.

Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim SARILAR ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR’I ziyaret ettiler.

Daha önce Tokat İl Millî Eğitim Müdürü iken; Samsun İl Millî Eğitim Müdürü olarak atanan Dr. Murat AĞAR'a yeni görevinde başarılar ve hayırlı çalışmalar dileğinde bulunuldu. Ziyarette; eğitim ve diğer ilgili konularda, fikir alış-verişi gerçekleştirildi.

Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim SARILAR, Başkan Yardımcısı Hasan ŞAHİN, Yönetim Kurulu Üyeleri Oktay ZERRİN, Ahmet TUNCAY ve 1. Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Serdar OKTAV ile birlikte, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR’I ziyaret eden SAM-MED ( Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği ) Başkan Sarılar ve yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR; “ Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği " ne, gerçekleştirdikleri ziyaretleri için teşekkür etti.

Yönetim Kurulu Üyesi; şair, yazar, emekli eğitimci ve gazeteci Oktay ZERRİN, kendi yazıp yayınladığı " Dünya çocukla güzel, Sevgi güneşi çocuklar, Çocuk sevgidir, çocuk bayraktır, Sen çarpar bu yürek " adlı 4 şiir kitabını Samsun İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar’a imzalı hediye etti.

Arena Gazetesi Köşe yazarı ve muhabiri Serdar OKTAV ile Başkan Yardımcısı Hasan ŞAHİN de; kendilerini tanıtıp, yapılan çalışmalarla ilgili görüşlerini açıkladılar.

Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim SARILAR ise; Üniversitelerce doğruluğu onaylı 12.08.2022 tarihinde 2022/7088 numara ile T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nce “ İLİM EDEBİYAT ESERİ ” olarak Kayıt- Tescili yapılmış olan “ Matematik ve Geometride Sarılar Çevirgeni, Sarılar Dönenesi ve Sarılar Üç Üçgen Sistemi “ isimli millî ve ilmî keşif kitabını hediye etti.

Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim SARILAR; "Üniversite onaylarında da görüleceği üzere hem üniversite seviyesinde ve hem de orta öğretim seviyesinde olmak üzere farklı milli ilmi keşiflerinin bulunduğunu” dile getirdi.

Dünyada her şey bir altın oran üzerine inşa edildiğini açıklayan Bilim İnsanı ve Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim SARILAR: “ Bu çember, sarılar dönencesi, elips ve her çeşit üçgenlerle ilişkili bu oran elipsin alan formülü içindeki alan oranı (b1/ r) ile vücut bulmakta olduğunu;

Kitapta üniversite akademik bilimsel görüşlerinde de görüleceği üzere eser; eserin trigonometrik bağıntıları, üçgenlerde benzerlik konusunu, üçgenlerde yükseklik hesaplamalarını, daire dilimleri, çemberin yay uzunluğu ve sarılar dönengesi ve elipsin yay uzunluklarını doğru olarak hesaplaması gibi konuların bilgi yazılımda çıkış yeri elipsin alan formülü içindeki altın oran olarak alan oranı (b1/ r) ile bilgi yazılıma uygulanabildiğini” açıkladı.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafları ve yapılan ikramlarla sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.