bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şair Zerrin’e Özer İlgen’den 28 Şubat Doğum Günü Hediyesi

GÜNDEM

Samsun’un Ayvacık ilçesi doğumlu aslen Bafralı olup 5 yıldır Atakum'da eşiyle kızının evinde kalan ve kısa bir zaman içerisinde Atakum'a temelli yerleşecek olan şair Oktay ZERRİN'e, doğum günü 28 Şubat'ta yeni bir beste hediyesi sürprizi yapıldı.

Samsun’un Ayvacık ilçesi doğumlu aslen Bafralı olup 5 yıldır Atakum'da eşiyle kızının evinde kalan ve kısa bir zaman içerisinde Atakum'a temelli yerleşecek olan şair Oktay ZERRİN'e, doğum günü 28 Şubat'ta yeni bir beste hediyesi sürprizi yapıldı.

Şarkıyı Ankara'da ikâmet eden, ses sanatçısı ve bestekâr Murat DEMİRHAN seslendirdi.

28 Şubat Pazartesi günü 66 yaşına giren şair, yazar, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay Zerrin'in; 22 Şubat 2022 tarihinde, Bafra Öğretmenevinde yazdığı 2 şiirden "Bafra'da bir güzel göz etti bana " adlı şiirini; İstanbul'da ikâmet eden, bestekâr ve ses sanatçısı Özer İLGEN Hüzzam makamında besteleyip, Oktay Zerrin'e ses kaydı ile bestenin ses kaydı ( video klip ) ve notalarını sosyal medya üzerinden gönderdi.

TRT SM Repertuvar'nda 25 şarkının söz yazarı olan Oktay Zerrin'in; TC. Devlet Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Kadıköy Belediyesi, Amasya Valiliği, Sultan Özateş Uluslararası, Hikmet Okuyar, Okumaca Dergisi, ( Bir harf net ), Trabzon ve Bafra Belediyesi gibi birçok kurum ve kuruluştan güfte, beste, şiir yarışmalarından kazandığı çok sayıda ödülleri bulunuyor.

Oktay Zerrin'e 28 Şubat'ta yapılan sürpriz beste hediyesi olan bestenin sözleri şöyle:

BAFRA' DA BİR GÜZEL GÖZ ETTİ BANA

Bafra'da bir güzel göz etti bana

Ben onu bir yerden tanır gibiyim

Geçmişten, sevgiden söz etti bana

Hududu olmayan sınır gibiyim

Hoşuma gitmedi değil bu durum

Şimdi bu ilgiye çare bulurum

Siz ne yapardınız hadi buyurun

En güzel yazılmış şiir gibiyim

Yanakta gamzesi bir güle döndü

Bize bir mutluluk yolu göründü

Gönlüm bu sevgiyle güzel övündü

Dalga dalga coşan nehir gibiyim

Oktay ZERRİN- Bafra

22- 02- 2022- 16.40

ÖZER İLGEN KİMDİR ?

1943 yılında Bursa Gemlik Kapaklı köyünde doğdum ilk okulu köyümde bitirdikten sonra ailemle İstanbul’a taşındık. Kasımpaşa semtine. Beni döküm hanede çırak verdiler. Oradan askere gittim. Askerde şoför oldum.

 1965 de terhis oldum. Bir taksi aldım. Akşamları üstâd besteciler Arif Sami Toker, İrfan Özbakır, Rüştü Eriç ve Erol Uygun hocalardan musiki dersleri aldım.

Bafralı Erol Yıldız ve Birol Yıldız kardeşlerle tanıştım. babaları Hasan Yıldız Bafra Eksper’i kurduklarını ve bir otobüs alarak, olanlara katılmamı söylediler. Bende öyle yaptım. O zamanla daha çok gençtim. Direksiyona oturduğumda; bu çocukmu bizi götürecek diye fısıltılar duyardım fakat ben çok iyi bir şofördüm.

Yolcularla İstanbul’a kadar sohbet ederdim. Yolcular; benimle yolculuk yapmak için bir hafta bekleyenler bile olurdu. Tabi ki kısa sürede otobüsçülük bana göre değildi. Koroları, Müziği çok özler olmuştum.

Otobüsü sattım. Şarkıları da güze okuyordum. Erol hocam Maksim İstanbul Gazinosu’nda Sahne Müdürü’ydü. Bir pazar matinada yanına gitmiştim. Bir ara sahne boş kaldı zirâ Adnan Şenses ve Serpil Örümcer matinaya gelmediler .

Solist de Gönül Akkor’du. Fahri bey çok kızgın vaziyette, bağırıp çağırıyordu. Erol hocam beni sahneye çıkardı ve çok güzel bir program yaptım. Dinleyicilerden ve izleyicilerden çok büyük alkış aldım ve beni programa dahil ettiler.

Hürriyet gazetesi benimle tam bir sayfaya yakın röportaj yaptı. Özer İlgen 400 bin liralık otobüsünü satıp, şarkıcı oldu diye. Ailem sanatçı olmama çok karşıydı. Gelip çok kötü propaganda yaptılar.

Fahri beyden çok azar işitince Eskişehir belediye gazinosu sahibi Ali Rıza beyin teklifini kabul ederek, Eskişehir’e gittim. Birkaç yıl orada sahne aldım. Bu meyanda; birçok il ve ilçede turnelerle, gazino bahçelerinde çalıştım.

74 yılında Samsun Divan bahçesinde programa başladım. Samsun Fuarı programıydı.

Afişlerimi Bafra sokaklarına çokça astırdım. Afişin altına da Kaptan Özer İlgen Samsun Fuarı Divan Bahçesi’nde diye not düştük ve Fuar’da da oldukça ilgi gördüm. Bu programlarım etkili ses getirdi ve büyük bir başarı elde ettim. Kıbrıs çıkarmasıyla tekrar İstanbul’a döndüm.

 Birçok konser gazino çalışmaları derken 1981 yılında sahneyi bırakırım. Bu sırada kardeşlerim vida imalatı yapıyorlardı. Ben de Vidgen Vida Şirketi’mi kurarak, 20 sene sanayicilik yaptım.

Ayrıca; bir çok spor kulüplerinde de başkanlıklarım oldu.. 2015 yılında, kürdili hicazkar bir eser yaptım. Onu notaya alan bestekâr Rafet Topal Koro Şefi’ymiş Esenler Belediyesi’nde.

 Orada tekrar müzik çalışmalarına başladım yalnız; 2000 yılında iş yerimi devrederek, emekli oldum.

Boş vakitlerimde unutmuş olduğum musiki bilgilerimi tekrar hatırlamaya çalışarak, beste yapmaya devam ediyorum. Şu an itibarıyla;; 160 ın üzerinde 60 şair güftekarımızın eserlerini besteledim. 25 in üzerinde sözü müziği bana ait eserlerim var TRT de yedi eserim bulunuyor.

Bafralı söz yazarı Oktay Zerrin hocamın, 5 kadar şiirini besteledim, birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Bafra benim için çok özeldir. Orada çok güzel anılarım var ve bu bestemi de güftede Bafra kelimesi geçtiği için; Bafralı Oktay Zerrin hocamıza, 28 Şubat doğum günü için bir süpriz yapmak istedim

Hepinize teşekkürler, sevgiler ve saygılarım sunuyorum.”

Yorumlar (2)

Ali Fuat Atay 2 Yıl Önce

Daha nice uzun yıllar beste çalışmalarınızın devam etmesini diliyorum değerli hocam . Türk müziğine emsalsiz katkılarınızdan dolayı tebrik eder başarılarınızı diliyorum Sağlıkla kalınız

Bilal Esen 1 Yıl Önce

Bestelerinizi çok beğendim. Belki birgün beni de mutlu edersiniz saygı değer hocam.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.