bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Mustafa Demir İçin Öyle Bir Şiir Yazdı Ki?

GÜNDEM

Samsunlu Şair Durmuş Tunacık, daha önce Bayındırlık ve İskân Bakanlığı döneminde yanına gittiği Mustafa Demir’in AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesine yazdığı bir şiir ile tepkisini dile getirdi.

Samsunlu Şair Durmuş Tunacık, daha önce Bayındırlık ve İskân Bakanlığı döneminde yanına gittiği Mustafa Demir’in AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesine yazdığı bir şiir ile tepkisini dile getirdi.

Şair Durmuş Tunacık; Anne ve babasını kaybettikten sonra psikolojik tedavi görerek yaklaşık bir yıl insanlardan uzak yaşadıktan sonra tekrar toplumun arasına karıştı. Bu süreçte şiir çalışmalarına yeniden başlayan şair Tunacık, daha önce yayınlanan kitaplarını satarak ailesinin geçimini sağlama çabası içerisindeydi. Şair Durmuş Tunacık; “Ankara’da yaşayan teyzemin yanına eşim ve kızım ile gittiğimde; ailemi teyzeme bırakarak yanımda getirdiğim kitaplarımdan satmak amacıyla caddelerde dolaşmaya başladım. Yolda karşılaştığım bir vatandaşın; “Nerelisin” diye sorması ve “Samsun’luyum” dememin ardından “TBMM’ye git, Samsunlu Bakanı ziyaret et” tavsiyesi üzerine dönemin Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir’in makamına gittim. Sayın Bakan’a selam verdikten sonra; Bakanım, ben Samsun’luyum. Kendi yazdığım şiirlerimden oluşan bir kitabım var. Bu kitaplarımdan satın alarak bana destek olabilir misiniz’ dedim. Sayın Demir, bana “Böyle kitap mı satılır? Kitap kitapçılarda olur! şeklinde konuşarak elini uzatarak bana kapıyı gösterdi. Ben de üzgün bir şekilde Sayın Demir’in makamından ayrıldım” şeklinde konuştu.

‘Mustafa Demir’in Bakanlık yaptığı dönemde kendisine yaptığı ziyarette yaşadığı bu olayı unutamadığını’ belirten Şair Durmuş Tunacık; “Kitap satın almasa dahi, bana biraz daha misafirperver davranabilirdi. Ben kendisine Samsunlu bir hemşerisi olarak ziyarette bulundum. Mustafa Demir isminin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday olarak açıklandığını öğrenince o gün yaşadıklarım gözümün önünden bir perde gibi geçti. Yazdığım şiirle de tepkimi dile getirmek istedim” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI SAYIN MUSTAFA DEMİR

Ölümüne Tayyip’ci olmuşum bu cihanda

Yaptığı hizmetleri aşikardır bu handa

Amma bu şiirimde hiciv var mevzu derin

Dostlarım bir ricamdır şiire kulak verin

Büyükşehir adayı sayın Mustafa Demir

Kalbim mutmain değil olmasın şehre amir

İskan bakanı iken makamına gitmiştim

Kitap alırmısınız diye rica etmiştim

Kitap almak bir yana tavırları kabaydı

Beklediğim güler yüz birde hoş merhabaydı

Kitabı almayışı çok önemli değildi

Tavırları yüzünden başım öne eğildi

Halka tepeden bakan başkan istemiyorum

Tavrıyla yürek yakan başkan istemiyorum

Şimdi başkan adayı ben nasıl oy veririm

Rey versem üzüntümden bir mum gibi eririm

Doğruyu ve yanlışı yazmalı daim şair

Yazmazsa vebaldedir dünyada ömür ahir

Ölsen de doğruları haykır şu Kâinatta

Yaradılış gayemiz belirtilmiş fıtratta

Durmuş’a gülmeyen yüz başkasına gülermi

Başkan olsa halkına mutluluklar dilermi

Yorumlar (1)

Suheyla 5 Yıl Önce

Malesef halki boyle yaparaktan halki kendilerinden uzaklastirdilar makama gelince hepsi degisiyor

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.