bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kıbrıs Barış Harekâtının 46. Yıl Dönümü

GÜNDEM

Muharip Gaziler Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin yaptığı basın açıklamasında, "Bundan yaklaşık 46. Yıl önce Kıbrıs Harekâtı yapılmış olup, Türk Ordusunun şanlı zaferlerinden biridir" dedi.

Kıbrıs Barış Harekâtının 46. Yıldönümü başta yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ve Ülkemiz de kutlanıyor.

Muharip Gaziler Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin ise yaptığı basın açıklamasında, bundan yaklaşık 46. Yıl önce Kıbrıs Harekâtı yapılmış olup, Türk Ordusunun şanlı zaferlerinden biridir.

1974 yılı 15 Temmuz günü azılı bir Terörist olan Niko Sampson tarafından Kıbrıs Adasının meşru Yönetimi olan Cumhurbaşkanı Makarios ve Türk Cemeti Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Rauf Denktaş olmak üzere Sampson tarafından Darbe düzenlenip görevden uzaklaştırılarak, Adanın Yönetimine haksız yere el koydu. Bu yaparken, Yunanistan'daki Askeri Cunta Yönetiminden de bu haksız Darbeye destek aldı.

Darbenin asıl amacı Makarios'u devirmek değil, oldu bittiye getirip Akridas Planını uygulayıp, Türkleri adadan silmek ve yok etmekti.

Bunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ani bir kararla Başbakan Bülent Ecevit, yardımcısı Necmettin Erbakan tarafından Türk Halkanı kurtarmak için Kıbrıs Barış Harekâtı kararı aldılar. Ve akabinde 20 Temmuz sabahı ışıkların Türk Askeri karaya çıktığı ve sadece Rumlara değil Yunanistan'daki Cunta Yönetimine de sona erdirmekti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüne ve emrine uyarak Yurttaşlarım az zaman da çok işler başaracağız demesi nutku ile Kıbrıs'ta 498 Şehit 2 bine yakın yaralı verip, Türk Halkı soydaşlarımız özgürlüğüne kavuştu.

Şahin, “Kıbrıs Gazileri olarak az zaman da çok işler başardık bu amaçla tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, geride kalan Gazilerimize sağlık ve selamet diliyorum diyen başkan Rahmi Şahin Ada da yaşayan Halkımızın geleceğini alenen olmasını isterim” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.