bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İYİ Partili Üç İlçe Başkanı Görevlerinden İstifa Etti

GÜNDEM

İYİ Parti Samsun İl Teşkilatına bağlı Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır, Çarşamba İlçe Başkanı Rahman Çağrı Kılıç ve Terme İlçe Başkanı Oğuz Pamuk görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

İYİ Parti Samsun İl Teşkilatına bağlı Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır, Çarşamba İlçe Başkanı Rahman Çağrı Kılıç ve Terme İlçe Başkanı Oğuz Pamuk görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzası ile teşkilatlara gönderilen yazıda, partinin yerel seçim çalışmalarının hızlandırılması için karar alındığı vurgulanmıştı. Özellikle 24 Haziran seçimleri ve akabindeki sürecin parti açısından büyük bir imtihan olduğu ve Genel Başkan Meral Akşener'den en sade üyeye kadar İYİ Parti ailesinin karşılaştığı bütün kriz testlerini başarı ile geçtiği vurgulandı. Yapılan Başkanlık Divanı'nda, partinin taşra teşkilatlarındaki revizyon çalışmalarına imkan ve fırsat vermek, yapılacak çalışmaları hızlandırmak amacıyla bütün il başkanlarının yönetimleri ile birlikte istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı alındığı, il başkanlıklarına gönderilen yazıda yer aldı.

İYİ Parti Samsun İl Teşkilatına bağlı Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır yaptığı açıklamada; “İyi Parti Alaçam, Terme ve Çarşamba ilçe Başkanları olarak, Samsun kamuoyuna ortak duyurumuzdur; Partimiz, ülkemizdeki siyasi tıkanmışlığın ve alternatifsizliğin, büyük Türk milletinin kaderi olamayacağı inancı ile siyaset sahnesine çıkmıştır. 7 ay gibi çok kısa bir süreçte, tüm engel ve engellemelere rağmen ülke çapında teşkilatlanmasını gerçekleştirmiş, 24 Haziran seçimlerinde de 5 milyonun üzerinde vatandaşımızın teveccühünü kazanmıştır. Tarih, zor bir ekonomik buhrandan geçen milletimizin huzurunda partimize, yeni misyon ve görevler yüklemektedir. Bu yeni dönemde genel merkezimiz, mevcut il yönetimlerinin istifalarını istemek sureti ile yeniden teşkilatlanma yoluna gitmiştir. Genel merkezimizin aldığı karar ile uyumlu olarak ve atanacak il başkanının da rahat çalışmasının önünü açmak adına ilçe başkanlıkları görevlerimizden istifa ediyoruz. Allah’ın bu büyük milletin her zaman yar ve yardımcısı olmasını niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar siyasetin içinde olan ve ilçelerinde sevilen, siyasi sahnede ses getiren üç ilçe başkanının yaklaşılan yerel seçimlerde kamuoyunda belediye Başkan Adaylıkları konuşulan üç ismin istifası kulislerde şok etkisi yarattı.

Öte yandan İYİ Parti Samsun İl teşkilatı ve diğer ilçe teşkilatlarında sessizlik hâkim durumda. İyi Parti Bafra ilçe Başkanı Zafer Bektaş’ın nasıl cevap vereceği ise merakla bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.