bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Hangi Peygamberimiz Olursa Olsun, Hakaret Edilmesine Asla İzin Vermeyiz

GÜNDEM

Diyanet-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Murat AKKUŞ, manevi değerlerle mizah olmaz, Peygamberleri aşağılamak da kimsenin haddi değildir” dedi.

Diyanet-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Murat AKKUŞ, manevi değerlerle mizah olmaz, Peygamberleri aşağılamak da kimsenin haddi değildir” dedi.

Aylık mizah dergisi Komikaze'de yayınlanan Erdil Yaşaroğlu imzalı karikatürde Nuh Aleyhisselam ve İslami değerlerin aşağılanmasına tepki gösteren Diyanet-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Murat AKKUŞ, “Peygamberler tüm insanlığın ortak değeridir. Peygamberleri mizah konusu yapmak onları aşağılamak kimsenin haddine değildir. Bunun basın özgürlüğü ile de hiçbir alakası yoktur. İnançlarımıza manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, karikatürü yapanı, yayınlayanları Müslüman halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

Söz konusu karikatürlerin Turkcell operatörünün “Dergilik” uygulamasında da yer almasını eleştiren Akkuş “Biz Müslümanlar peygamberlerimizi ayırt etmeyiz. Hepsi bizim peygamberimiz, Allah’ın elçileridir ve hiç birine hakaret edilmesine, aşağılanmasına izin vermeyiz. Konusu ne olursa olsun kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne sığınamaz.” İfadelerine yer verdi.

Peygamberlere ve dini değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman’ın sessiz kalmayacağını belirten Akkuş “Bizler sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin peygamberine kitabına küfretmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına, kutsalına hakaret edilmesine de asla izin vermeyiz. Sağduyu ve aklı selimle güzel dinimizin bizlere öğrettiği hassasiyetle tepkimizi ortaya koymasını da biliriz.” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.