bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Feribotun İlk Seferini Başkan Demir Yaptı

GÜNDEM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile birlikte 4 ilçeyi birbirine bağlayan feribotu kullanarak hizmete aldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile birlikte 4 ilçeyi birbirine bağlayan feribotu kullanarak hizmete aldı. Bölge halkının uzun yıllardır hayali olan feribotun hayırlı olmasını dileyen Başkan Demir, “Vatandaşlarımızın yıllardır bekleyen ulaşım sorunu çözüldü” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Alaçam ve Yakakent ilçelerindeki ziyaretlerinin ardından Vezirköprü ilçesine hareket etti. Burada İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile birlikte geçtiğimiz günlerde Tuzla’dan getirilerek suya indirilen Vezirköprü, Bafra, Alaçam ve Sinop’un Durağan ilçelerini birbirine bağlayan feribotu inceledi. Vezirköprü’den, kendi kullandığı feribotla kısa bir sefer yapan Başkan Demir, bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Feribotun ilk seferini yapan Başkan Demir, “Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yaptırıp bölge halkına kazandırdığımız bu feribot, vatandaşlarımızın uzun yıllardır süren sorununa çare oldu. Daha önce barajların üzerine köprü yapalım diye çalışma yaptık. Ama köprünün çok verimli olmayacağı, yüksek maliyetli olacağını gördük. En doğru çözümün bu olduğunu düşündük. Ulaştırma Bakanlığımızın imal ettirdiği bu feribot için belediye kaynağından hiçbir maliyetimiz olmadı. Bu anlamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu bölgenin yıllardan bu yana talep ettiği hizmeti halka kazandırdıklarını ifade eden Başkan Demir, “Bugün bunun için buradayız. Büyük bir beklentiydi. Hem vatandaşlarımızı hem de araçlarımızı karşıdan karşıya her iki taraftan sürekli geçirecek. Alaçam istikametinden Vezirköprü’ye, Vezirköprü’den Alaçam tarafına bir nevi köprü görevi görmüş olacak” diye konuştu.

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nun dünyada bir örneğinin olmadığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burada, feribotun gelmesiyle birlikte ciddi bir hareketlilik olacak. Feribotun bir ücreti olacak. Bize maliyeti neyse onu yansıtacağız. Bir kar amacımız olmayacak. Önemli olan vatandaşımıza uzun yıllardan beri beklenen hizmeti vermekti, buna da kavuşmuş olduk” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.