bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Evcil Hayvanlara Mikroçip ve Kimliklendirme Uyarısı

GÜNDEM

Evcil Hayvanlarımızda Mikroçip ve Kimliklendirme işlemleri için 31 Aralık 2022 tarihine kadar İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine veya Serbest Veteriner Hekimlere başvurması gerekiyor.

Evcil Hayvanlarımızda Mikroçip ve Kimliklendirme işlemleri için 31 Aralık 2022 tarihine kadar İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine veya Serbest Veteriner Hekimlere başvurması gerekiyor.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; “Yönetmelik kapsamında sahipli köpekler 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ve sahipli kedi ve gelincikler ise 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kimliklendirilerek kayıt altına alınmaya başlamış olup 31 Aralık 2022 tarihine kadar hayvan sahiplerinin hayvanlarına çip ve kimlik işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Konuya ilişkin açıklama yapan İl Müdürümüz İbrahim Sağlam; “Uygulamanın başladığı tarihten bugüne kadar ilimiz genelinde 5.888’i kedi ve 6.322’si köpek olmak üzere toplam 12 bin 210 hayvana mikroçip uygulanarak Bakanlığımızın PETVET sistemine kayıt işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Bu bağlamda, halen kimliklendirme işlemlerini yaptıramamış olan kedi, köpek ve gelincik sahiplerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize veya Serbest Veteriner Hekimlere başvurması gerekmektedir.

Bu yılsonuna kadar kedi ve köpeklerini kimliklendirmeyen ve kayıt altına aldırmayanlara 5199 sayılı Kanun'un ilgili maddesi gereği 2023 yılı için 3bin 642 lira idari para cezası uygulanacaktır (Doğa Koruma ve Milli Parklar uygulayacak).

1 Ocak 2023 yılından itibaren yeni doğan ev hayvanlarının kimliklendirme çalışmaları ise 2023’ün ilk 6 ayı içinde tamamlanma şartıyla devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.