bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Erhan Usta; Servis Annelerini Unutmadı

GÜNDEM

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, bir süre önce gündemde olan “Servis Annelerini” unutmadı.

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, bir süre önce gündemde olan “Servis Annelerini” unutmadı. Okul servislerinde rehber personel bulundurma zorunluluğunun ardından servis anneleri iş başına gelmişti. Ancak düzenlemeye rehber personelin en az lise mezunu olma şartının gelmesiyle birlikte binlerce ilkokul mezunu servis annesi işsiz kaldı.

Usta, konuyu Milli Eğitim Bakanı’na sordu. Soru önergesinde yer alan detaylar şöyle:

İLKOKUL MEZUNLARI İŞSİZ KALDI

25 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 30221 sayılı Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ndeki düzenleme ile okul servislerinde görev yapan ve servis anneleri olarak bilinen rehber personele lise mezunu olma şartı getirildiğini hatırlatan Usta, “Daha önceleri rehber personeller olarak görev yapabilen ilkokul mezunları yeni düzenlemeyle işsiz kalmıştır. Söz konusu düzenleme her ne kadar Danıştay’ın iptal kararının ardından bugünkü haline gelmiş olsa da; mağduriyeti gidermek için herhangi bir çözüm öngörülmemiştir.” dedi.

İŞİN NİTELİĞİ İNSANİ DEĞERLERİN YÜKSEK OLMASINI GEREKTİRİR

Usta, çalışanların eğitim seviyelerinin yüksek olmasının olumlu bir durum olduğunu fakat işin niteliğinin, kişinin eğitim seviyesinden daha ziyade şefkat, merhamet gibi insani değerlerin yüksek olmasını gerektirdiğini söyledi.

YALNIZCA SERVİS ANNELERİ DEĞİL SERVİSÇİLER DE MAĞDUR

Usta, “Bu durum yalnızca servis annelerini etkilememiş, birçok servisçiyi de çalışamaz hale getirmiştir. Kazanmış olduğu ücret ancak ailesini bakmaya yeten servis işletenleri, rehber personel bulundurma zorunluluğunun ardından ekonomik koşulları el vermediği için aile içerisinden bir kişiyi çalıştırmaktaydı. Yapılan yeni düzenlemeyle bu imkanını kaybeden servis sahipleri de mağduriyet yaşamıştır.” dedi.

İŞLERİNE GERİ DÖNEBİLECEKLER Mİ? MAĞDURİYET NASIL GİDERİLECEK?

Usta, binlerce servis annesinin aklında olan “Söz konusu düzenlemeyle işsiz kalan rehber personellerin işlerine geri dönebilmeleri için bir düzenleme yapmayı planlıyor musunuz? Aksi halde bu mağduriyeti nasıl gidereceksiniz?” sorusunu Milli Eğitim Bakanı’na sordu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.