bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

"Değişen Dünyada Kadın Olmak" Konferansı Düzenlendi

GÜNDEM

Alaçam Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı Halk eğitim merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Alaçam Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı Halk eğitim merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Alaçam Halk Eğimi Merkezi Konferans Salon'da düzenlenen "Değişen Dünyada Kadın Olmak" konferansı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin sunumuna kadın olgusunun kültürel gelişimi ve diğer inanışların kadına bakışını değerlendirerek başladı. Roma ve Yunan Kültürünün kadına bakışı, İran, Hint ve Çin kültürlerinde kadın, Yahudilikte, Hıristiyanlıkta ve cahiliye dönemi kadının durumu hakkında bilgiler verdi.

İslam’ın kadına verdiği değeri Kur’an ve Sünnet çerçevesinde, Hz. Peygamber ve sahabe döneminden örnekler vererek açıkladı ve şunları söyledi; ‘’Tevhit temeline dayanan İslâm dini, barış, adalet ve sevgiyi tesis etmek üzere gönderilen bir dindir. İslâm, tüm insanlığa hitap eder. Irk, asalet ve cinsiyete bağlı bir üstünlük ve ayrıcalığa yer vermez. Dolayısıyla kadın ve erkek de insanlık düzleminde denktirler.

Kadına hak ettiği yeri İslâm, yeniden kazandırmış, onu saygıdeğer bir varlık olarak görmüş ve her konuda geniş haklar vermiştir. İnsanları cinsiyet, ırk, sosyal statü gibi herhangi bir sebeple ayrıma tabi tutmamış, üstünlüğü ancak takvada görmüş ve dolayısıyla kadını da haksız olarak bulunduğu konumdan çekip çıkarmış ve ona hak ettiği yeri geri vermiştir. Cennetin anaların (kadınların) ayaklarının altında olduğunu ifade eden Hz. Peygamber; hayatın her alanında olduğu gibi kadın dünyası ve kadın haklarının korunması bakımından da insanlığa rehberlik etmiştir.’’ ifadelerini kullandı.

Konferans sonrası Alaçam Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi ardından müftülük hizmet binasında açılan Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu ziyaret etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.