bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Vahide Topal’dan Dünya Engelliler Haftası Mesajı

GÜNDEM

Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal; 10-16 Mayıs arası Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal; 10-16 Mayıs arası Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal yayımladığı mesajında; “10-16 Mayıs arası Dünya Engelliler Haftasıdır. Tüm engelli bireylerin Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum. Engellilik insanlığın ortak sorunudur. Bu yüzden Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda değerlendirilir” dedi.

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle son iki yıldır 10-16 Mayıs arası Dünya Engelliler Haftası’nı etkinliklerle kutlayamadıklarını belirten Başkan Topal; “Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadır. Çalışmak, severek çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder.

Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerin de yapabileceği işler vardır. Onlara çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir. Yasalarımız her yüz işçi çalıştıran işyerinin iki özürlü işçi çalıştırması zorunluluğunu getirmiştir.

Bütün ülkelerde olduğu gibi yurdumuzda da engelliler korunur. Örneğin ülkemizde çalışan engelliler gelir vergisini indirimli öderler. Hareketlerini kolaylaştırmak için yurt dışından getirilen araç ve gereçlere gümrük vergisi ödemezler. Çalışan sakatlar isterlerse erken emekli olabilirler.

Bu vesile ile her vatandaşımıza ayrı ayrı sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. Ayrıca unutmayalım ki herkes birer engelli adayıdır. Bizlere gösterilen veya gösterilmesi gereken saygı bir insanlık erdemidir” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.