bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Ömer Ergül’den Aşık Veysel Şatıroğlu’nu Anma Mesajı

GÜNDEM

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül; Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 50. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül; Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 50. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ergül yayınladığı mesajında; “Her toplumun, kültüründe önemli isimler vardır. bu isimler adeta Bütün sosyal, kültürel, maddi ve manevi farklılıkları ortadan kaldırarak, o milletlerin kültürünün, ortak zenginliği olarak yaşarlar, üretirler ve sonrasında da gönüllerde anılmaya devam ederler. Aşık Veysel de Anadolu’nun bağrından yetişmiş, bu toplumun gönlünde taht kuran, halk kültürümüzün, müziğimizin ve edebiyatımızın en önemli isimlerinden biridir. O görme yetisini kaybetmiş ünlü bir saz şairidir. Ancak; Aşık Veysel müziği ve edebiyatı ve şiirlerinde gözüyle göremeyenlere inat birçok şeyi gönlüyle görüp söylemeyi başaran büyük bir ozan olmuştur. Biz onu çok sevdik, seviyoruz, Türk halkı onu hep sevdi. Onun türkülerini dinleyerek büyüdük. Kendimizden geçtik yüreğimizin en güzel yerine oturttuk. Aşık Veysel aramızdan ayrılalı tam 50 sene oldu ama Hayata, ölüme, insanlığa, sevdaya, kara toprağa ve yaratana yönelik şiirlerinde bile hep aynı bilgelik ve duyarlılığı öne çıkararak sazıyla ve sesiyle herkesin gönlünde yaşamaya devam etmektedir. Sevdalarıyla, coşkularıyla, umutlarıyla, kederleri ve tutkularıyla onun eserleri yüzyıllar boyu bu topraklarda anılmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül; “Aşık Veysel; birlik ve beraberliği, doğayı ve insanı, yaşamı ve ölümü, gerçekliği ve imgeleri tüm yalınlığıyla adeta sazıyla resmetmiş, fikriyle görüp yüreğiyle söylemiştir. Hiçbir okulda eğitim görmemiş olmasına rağmen şiirlerinde kullandığı dildeki ustalık, söyleyişindeki rahatlık ve incelik hayranlık uyandırır. Saz şiirimizin 20. yüzyıldaki büyük temsilcisi Âşık Veysel Şatıroğlu, edebî kişiliği yanında, Atatürkçü-Cumhuriyetçi-barışçı kişiliğiyle de ozanlarımız arasında önemli bir yer kazanmış, Cumhuriyet döneminde yetişen pek çok âşığımızı / şairimizi etkilemiştir. Ünlü ozanımızla alakalı ne kadar güzel söz söylesek söyleyelim inanın yetersizdir. Ben burada özellikle bir şeyin altını çizerek sözlerime son vermek istiyorum. Hepimize düşen en büyük görev: eserleriyle bu milletin gönlünde hala yaşamaya devam eden ünlü ozanımız Aşık Veysel’i hatırlamak, dostlarına bırakmış olduğu emanete sahip çıkmak ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarıp sonsuza kadar yaşatmaktır” dedi.

Başkan Ömer Ergül sözlerini şu ifadelerle tamamladı; “Değerli halk şairimizi anarken elbette kelimelerin kifayetsiz kalacağını biliyoruz. Hani Mevlana Celalettin Rumi diyor ya: “söylesem kelimeler kifayetsiz, sussam gönül razı değil” tıpkı bu misalde olduğu gibi Aşık Veysel’i anmadan gönlümüz hiç razı olmuyor. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının sene-i devriyesinde usta ozanımız Âşık Veysel’i rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhu şad olsun.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.