bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Kılıç; "Camiyi Belediye Değil, Millet Yapacak"

GÜNDEM

Bafra Belediye Meclisi olağan Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Başkanlığında Alparslan Türkeş parkı sosyal tesislerinde bugün sabah 10.00’da başladı.

Bafra Belediye Meclisi olağan Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Başkanlığında Alparslan Türkeş parkı sosyal tesislerinde bugün sabah 10.00’da başladı.

Meclis görüşmelerinin öncesinde bir konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yapılacak olan Cami projesi ile ilgili konuştu.

Başkan Kılıç konuşmasında “Tabi cami projesi konusunda birtakım eleştiriler oluyor. 10 bin kişilik cami yapacağınıza 10 bin kişi istihdam edebilecek fabrika yapın gibi bir takım yorumlar var. Tabi ki de biz istihdam konusunda da çalışmalar yürütüyoruz. Orta Ölçekli sanayi Projesi bunun için hayata geçecektir. Ama bunun yanında Bafra’mızda bir program olduğunda Bafra’nın sembolü olacak bir camiye ihtiyacımız var. Bizden daha küçük ilçelerde şehirlerin sembolü olacak bu tip eserler var. Bu alanın imar çalışmasını yaptık. Altyapı çalışmalarını yaptık. Cami alanı 10 dönüm. 2500 metrekare alanda cami olacak. Bu da yaklaşık 10 bin kişi kapasiteye denk geliyor. Külliye nitelikli Belediye hizmet alanı da ayırdık o alanda. Cami yapılı maliyetine gelince bu camiyi yapacak biz değiliz. Camiyi yapacak olan milletin kendisidir. Biz belediye olarak kepçe, kum çakıl gibi şeyler lazım olursa göndeririz. Ama biz Belediyenin kasasından bunu karşılayamayız. Ben çalışanın maaşını belediyenin kendiişlerini yapmak isterken buna kaynak arayacak değiliz. Ama camiyi Allah’ın izni ile millet yapacak. Biz gerekli şeyleri yaparak dernek kuracağız. Bafra bu gibi yardım konularında kendisini kanıtlamıştır” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.