bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Regaip Kandili Programı

GÜNDEM

Samsun’un Bafra ilçesinde üç ayların ilki Recep Ayının ilk Cuma Gecesi Regaip Kandilinde restorasyonu tamamlanarak ibadete yeniden açılan tarihi Çarşı Camimi’inde program düzenlendi.

Samsun’un Bafra ilçesinde üç ayların ilki Recep Ayının ilk Cuma Gecesi Regaip Kandilinde restorasyonu tamamlanarak ibadete yeniden açılan tarihi Çarşı Camimi’inde program düzenlendi.

Bafra Müftülüğünden yapılan açıklamada; “Yüce Rabbimizin mağfiretinin bol olduğu mübarek zaman dilimleri olan üç ayların ilki Recep Ayının ilk Cuma Gecesi Regaip Kandilimizde Rağbetimizi Rabbimize iletmek üzere restorasyonu yeni tamamlanarak ibadete açılan tarihi Çarşı Camimizde buluştuk.

İlçe Müftülüğümüzce organize edilen program İlçe Müftümüz Sayın Necmettin Kayar’ın akşam Namazını kıldırmasıyla başladı. Din Gönüllülerimizin ve Hafızlarımızın okuduğu Aşr-ı Şerîf, Mevlid İlahi ve kasideler ile devam etti.

İlçe Müftümüz Sayın Necmettin Kayar’ın “ İslam âlemi olarak böylesi geceler bir araya gelmemiz için büyük vesiledir. Bizi Allah’a yaklaştıracak olan takvamızdır. Sevaplarımızla Hatamızla sığınacağımız yegane varlık Rabbimizdir. Kulluk yolcuğumuzda yüce Rabbimize karşı her gün sorumluyuz. Böylesi geceler ve günler Rabbimize yaklaşmamız için birer fırsattır.

Yaratılışında bir eksiklik noksanlık göremeyen insanoğlu eğer Rabbine hiçbir zaman nankörlük etmez kulluk görevlerini yerine getirip hamdeder şükrederse Allah (cc) her iki alemdede böylesi bir kuluna nimetlerini verecektir. Gidişimizin yönümüzün nereye olduğunu iyi düşünelim kardeşlerim. Rabbim Recep ve Şaban ayını mübarek eylesin bizi Ramazan ayına ulaştırsın. Kandiliniz mübarek olsun. ”sohbeti ve temennileri sonrasında Vaiz Ahmet Güvenler’in duası, şube Müdürü Abdülkadir Kılıç’ın kıldırdığı yatsı namazı ile program sona erdi.

Program sonrası cemaatimize ikramlarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Sayın Hamit Kılıç bey’e, programda görev alan personelimize, Katılım sağlayan Cemaatimize, Cami Görevlilerimize teşekkür ediyor; Ümmet-i Muhammed’e sağlık sıhhat huzur diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.