bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" Konferansı İlgi Gördü

GÜNDEM

Samsun’un Bafra ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası konferansı yoğun ilgi gördü.

Samsun’un Bafra ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası konferansı yoğun ilgi gördü.

Bafra Müftülüğü Konferans Salonunda "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temasıyla düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu konferansa, Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, Belediye Başkan Vekili Murat CEVAHİR, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, daire amirleri, STK Temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanıldı. Kur’an-ı Kerîm tilaveti ve haftanın teması ile ilgili sinevizyon gösteriminden sonra İlçe Müftüsü Necmettin KAYAR açılış konuşmasını yaptı. Bafra Müftüsü KAYAR konuşmasında; “Hafta dolayısıyla konferansımızı onurlandırılan Kaymakamımız Sayın Cevdet ERTÜRKMEN bey’e Belediye Başkan Vekili Murat CEVAHİR bey’e, OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman ŞAHİN hocamıza, siyasi parti başkanlarına, daire amirlerine STK temsilcilerine, Bafralı hanımefendi ve beyefendiler ile basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konferanslarını sunmak için sahneye gelen Prof. Dr. Osman ŞAHİN : "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temasıyla gerçekleştirdiği konuşmasında; Peygamber Efendimizin bir yere gittiğinde ilk yaptığı şeyin mescid inşa etmek olduğunu çünkü Allah korkusu, Müslüman kimliği ve bilinçli olgun kişiliğin kazandırılmaya çalışıldığı en önemli yerin Camilerimiz olduğunu, İnsanları adeta tedavi eden, kürsülerden hocalarımızın verdiği bilgilerle insanların aydınlandığı bir mekan olan Camilerimizin imarından asıl maksadın içerisinin cemaatle doldurulmasının önemliliğini ifade ederek Peygamberimizin örnekliğinde iyi bir aile olmanın gerekliliği vb. konulara değindi.

Hafta dolayısıyla ihtiyaç odaklı Kur’an Kurslarımız arasında gerçekleştirilen Siyer-i Nebî yarışmasında dereceye giren ve katılım sağlayan kursiyerlere Ödül takdimi için sahneye gelen Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, Konuşmacı Prof. Dr. Osman ŞAHİN’e ve konferansı düzenleyen İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’a teşekkür ederek din görevlilerimizin, katılımcıların, ”Mevlid-i Nebî ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

 Program, Konuşmacı Prof. Dr. Osman ŞAHİN’e bir buket çiçek takdim etmesi ile sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.