bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da İmam Evli Bir Kadınla Kaçmamış!

GÜNDEM

Samsun’un Bafra ilçesinde “bir imamın evli bir kadın ile gönül ilişkisi yaşadığı ortaya çıktı” haberinin uydurma olduğu öğrenildi.

Türkiye Diyanet-Sen Bafra İlçe Başkanı Murat Topal, basında gündeme gelen haberlere tepki göstererek olayın boyutunun çok farklı olduğunu anlattı.

Neden mi yanlış haber!

İlçe Başkanı Topal yaptığı açıklamasında; “Resimdeki Camide görevli olup emekli olan Din Görevlimiz 16 Nisan emeklilik için başvuru yaptı. 19 Nisan’da anlaşmalı resmen boşandı. ( 15 günlük süre vardı kanunen o süreyi bekledi) 17 Mayıs resmen diyanetten ayrıldı. İlişiğini kesti. 23 Mayıs resmi 2.ci evliliğini yaptı, evlendi. Hepsi kayıtlarda mevcuttur” dedi.

Türkiye Diyanet-Sen Bafra İlçe Başkanı Murat Topal; “Bafra’da bir imamın EVLİ BİR KADINLA kaçmış! (Mışlı, muşlu dedikodu haber) yanlış haber. Yıllar önce eşinden Resmi olarak boşanan bir kadınla evlendi. İki eşinden ayrılan insanın yapmış olduğu bir evlilik. Kaldı ki hoca eşinden anlaşmalı ayrıldı. Kayıtlarda mevcut. Sadece eşiyle anlaşamayıp eşinden boşanan bir başkasıyla evlenen hoca da değil. Kanunen ve dinen bir sakıncası da yok” şeklinde konuştu.

“Haberde Hocanın emekli olmadan önce görev yaptığı Caminin Resminin konulması da yanlış” ifadelerini kullanan Murat Topal; “Camilerin Resmi konularak algı yapılması hiç doğru değil. Hoca evli bir kadınla kaçmadı. Emekli olduktan sonra Bafra’daki evini eski eşine bıraktı. Yeni evlendiği eşiyle Samsuna yerleşti. Yeni bir yuva kuran bir insanın aile mahremiyetini bu kadar yanlış haberle dedikodularla gündeme taşımak, iki de bir temcit pilavı gibi doğru değil. İmam veya imamlar sıfatını kullanılarak genelleme yapılması da doğru değil. Emekli hocamızın bu davranışı etik olmayabilir. Bafra da görev yapan veya ülke genelinde görev yapan bütün imamları zan altında bırakmakta doğru değil. Emekliliğe ayrılmış, Diyanetten (Cami Görevliliğinden ayrılmış) bir eski görevli hakkında soruşturma açılamaz. Suç unsuru taşıyan bir olay olsaydı Adli merciler gerekeni yapardı zaten” diye konuştu

İlçe Başkanı Murat Topal; “Lütfen haberin kaynağını ve doğruluğunu araştırarak haber yapın! Bir meslek gurubunu zan altında bırakacak ithamlardan da kaçının Basınımızın değerli mensuplarına ve değerli hocalarıma saygılarımla” sözleriyle de tepkisini dile getirdi.

Yorumlar (3)

ramazan bektaş 5 Yıl Önce

?

Engin senyurt 5 Yıl Önce

Doğrusunu yapmış biz imam denince din adami geliyor aklımıza ne bilelim bu imamın aşk adamı olduğunu ve yaptıgı işi normal gösteren bunca insanin olduğunu.. sayın editör yayinlamiyacagini bildiğim halde yazdım

Uslu akıncı 5 Yıl Önce

doğrusunu yazmismis aklına din adamı geliyormuş vah vahh yazık sana doğrusunu yazsaydı bukadar tepki gormezdi haberse haber gibi doğru yazmali doğru olan bu şekilde bir tavır Zaten sergilemez maksat milleti kışkırtıcı haber yapmak tıpkı din adamı imam bilirdik diyen sayın yorumcu öle bilsen bikere böle bir yorum yapmazsın ee ne demişler kişi kendinden bilirmiş işi hadi sen devamet boş yapmaya

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.