bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Engellilerin Hayatta Karşılaştığı Sorunlar Semineri

GÜNDEM

OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi ve Bafra Görme Engelliler Derneğinin katkılarıyla “Engellilerin Karşılaştığı Sorunlar” konulu seminer gerçekleştirildi.

OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi ve Bafra Görme Engelliler Derneğinin katkılarıyla “Engellilerin Karşılaştığı Sorunlar” konulu seminer gerçekleştirildi.

OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi, OMÜ Turizm Meslek Yüksek Okulu ve Bafra görme engelliler derneğinin katkılarıyla düzenlenen, Uzman psikolog Öznur Kitapçı hanımefendi tarafından verilen engellilerin karşılaştığı sorunlar konulu seminerimiz amacına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

Yaklaşık bir saat süren konferansta, engellilerin eğitim, sosyal hayat, istihdam, erişilebilirlik, toplumun engellilere bakış açısı, tutum ve davranışları, onların yaşadıkları toplumdan dışlanmalarına yol açan faktörler, fiziksel çevrede karşılaştıkları sorunlar, eğitim ve istihdam alanındaki yaşadıkları güçlükler ve tüm bunların giderilmesi için ihtiyaç duyulan çalışmalar ele alındı.

Daha sonra konferans, Dernek Başkanı Ömer Ergül ve yönetim kurulu üyesi Şaban Satılmışın engelli sorunlarıyla alakalı yaptıkları konuşmaların ardından sona erdi.

OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa, OMÜ Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi dekanı Yetkin Bulut, OMÜ Turizm meslek yüksek Okulu müdürü Seyfullah Gül, Fakülte ve Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri, hocalar ve öğrenciler, Yeniden Refah Partisi Bafra ilçe başkanı Bilal Arslan, dernek üyeleri katıldı.

Bafra Görme Engelliler Derneğinden yapılan açıklamada; “Böyle bir konferansın düzenlenmesini sağlayan OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesine, Bafra Turizm Meslek Yüksek Okuluna, Dekan Yetkin Bulut Beyefendiye, müdürümüz sayın Seyfullah Gül Beyefendiye, diğer öğretim görevlilerimize, hocalarımıza, Seminer veren Öznur Kitapçı hanımefendiye, konferansa katılım sağlayan dernek başkanımız ve üyelerimize, üniversite öğrencilerimize, isimlerini sayamadığımız herkese teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.