bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Engelliler Haftası Etkinliği

GÜNDEM

Samsun’un Bafra ilçesinde 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Samsun’un Bafra ilçesinde 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Askerlik Şubesi önünden toplanan engelli vatandaşlar ve onlara destek veren öğrenciler oluşturdukları kortejle Gençlik Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan tarafından yapıldı. Mustafa Kaplan konuşmasında “Dünya nüfusunun yüzde 15`i ülkemiz nüfusunun ise yüzde 12`si engellidir. Bu hafta engelliler haftasının kutlanması gerektiği bir hafta değildir. Engellilerin sosyal, kültürel, eğitim, ekonomik ve istihdam alanında birçok sorunlarımız mevcuttur. Bu anlamda bu haftada gerekli altyapı çalışmaları yapılarak engellilerin sorunları karşısında bir olarak çözümlenmesi gerekmektedir” dedi.

Bafra Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Muzaffer Şahin ise yaptığı konuşmada, “ Öncelikle milletimiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Ayı`nı kutluyorum. Her yıl ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de bir dizi etkinlikler düzenleyerek toplumda farkındalık oluşturmak amacındayız. Ülkemizde yaklaşık 8,5 milyon engelli yaşamaktadır. Bununda engelli bireylerimize yönelik gerek kamunun yerel yönetimlerin sivil toplum kuruluşlarının ve toplumumuzda mevcut bulunan her bireyin yapabileceği sağlayabileceği faydaların ne kadar önemli olduğunu görmeliyiz” dedi.

Program konuşmaların ardından son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.