bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

GÜNDEM

Samsun’un Bafra ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Samsun’un Bafra ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak Bafra Gençlik Merkezinde toplanan protokol ve engelliler burada engelli kursuna bir ziyaret gerçekleştirdi. Ardından engelliler tarafından oynanan Goalball maçını izleyen katılımcılar Gençlik Merkezinden Alparslan Türkeş Parkı sosyal Tesislerine bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep Köksal, Engellilerin sosyal hayatlardan daha verimli faydalanması için engelli bireylere toplum ve devlet olarak istihdam yaratmaları gerektiğini ifade etti.

Köksal’ın ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “Engelliler Gününü sadece bir gün kutlanılmasından yana değiliz. Sizlerle her zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. Son 20 yıl içerisinde hükümetimizin yaptığı çalışmalar engellilerimizin sosyal yönünü ortaya çıkardı. Engellilerimiz sosyal alanda daha fazla varlar. Hayatın içerisinde hep beraber yaşıyoruz. İnşallah bunlar daha da fazla gelişerek devam edecek” dedi.

Kılıç’ın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, “Bugün elbette kutlanacak bir gün değil. Bizim amacımız burada bir farkındalık oluşturmak. 8 buçuk milyon engellimiz var. Bafra’da ise 17 bin 297 engellimiz var. Sizlerin yaşam kalitesini yükseltmek, kamu binalarına rahat ulaşımınızı sağlamak, fiziksel düzenlemeler yapmak bizim asli görevimiz. Rahatlıkla ulaşımı sağlamanız gerekiyor. Eğitim konusunda devletimiz engellilere yönelik büyük imkânlar sundu. Elbette yeterli değil. Fakat her geçen gün daha iyiye gidiyoruz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.