bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

GÜNDEM

Bafra Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Alparslan Türkeş parkında düzenlenen yemekli programda engellileri unutmadı.

Bafra Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Alparslan Türkeş parkında düzenlenen yemekli programda engellileri unutmadı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç burada yapmış olduğu selamlama konuşmasında; “Bugün Dünya Engelliler gününü kutluyoruz. Engelli kaderi her zaman vardır, bizler de burada bir engelli adayıyız. Allah göstermesin giderken bir trafik kazası geçirip engelli olabiliriz. Önemli olan engelli yada engelsiz bireyler olarak aramızdaki irtibatının güzel olması, birlikte yaşamayı öğrenmemizdir. Engelli vatandaşlarımızı hayatlarında nasıl rahat ettirebiliriz, çalışan engelli kardeşlerimizi iş hayatında nasıl kolaylık sağlayabiliriz. Bu konularda hassasiyet göstermemiz lazım. Özellikle son 10 – 15 yıl içerisinde bu konuda hakikaten çok büyük ilerlemeler var. Engelli kardeşlerimiziz sosyal hayatta, iş hayatında katkıları çok çok arttı. Bafra Belediye Başkanı olarak her zaman sizlerleyiz; Dernek başkanlarımızı ziyaret ediyoruz, sizlerle görüşüyoruz. İmkânlar ölçüsünde sizlerden gelen talepleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Eksiğimiz olabilir, imkânlarımız ölçüsünde yapamadıklarımız da olabilir. Ancak; samimiyetle çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ben 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı da yapmış olduğu konuşmasında; “İnsanlar doğuştan ya da sonradan çeşitli sebeplerle engelli olabilirler. Hepimiz aslında birer engelli adayıyız. Toplumun içerisinde, günlük hayatımızda karşılaşacağımız herhangi bu çerçeve içerisinde değerlendirilebiliriz Hiçbir engelin seçim olmadığı ve her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeği hiçbir zaman da unutulmamalıdır. Engellilerimizin hayatlarını normal bir şekilde sürdürmeleri toplumsal duyarlılığın oluşmasıyla mümkündür. İşte bu günler aslında bu toplumsal duyarlılığın daha iyi anlaşılabilmesi, hissedilebilmesi ve oluşabilmesi için bir vesiledir. Biz de bu vesileyle daha iyi değerlendirebilmek için bu organizasyonu gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 3 Aralık, engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 'Engelliler Günü' olarak kabul edilmiştir. Bugün de kamu kurumlarında ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinliklerle toplumun bu konuda daha fazla bilinçlenmesi, toplumsal farkındalıkların oluşturulması amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep Köksal; da tüm engelli dernekleri adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Program konuşmaların ardından müzik eşliğinde sunulan yemek ikramı ile sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.