bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra Diyanet Gençlik Merkezi’nden Görme Engelliler Derneğini Ziyaret

GÜNDEM

3 Aralık dünya engelliler günü kapsamında birçok kurum ve kuruluşları misafir eden Bafra görme engelliler Derneği bugün de Bafra Diyanet gençlik Merkezini ağırladı. 

3 Aralık dünya engelliler günü kapsamında birçok kurum ve kuruluşları misafir eden Bafra görme engelliler Derneği bugün de Bafra Diyanet gençlik Merkezini ağırladı. 

Beşir Küçük önderliğinde gerçekleştirilen ziyarette gençler görme engellilerle iç içe olmanın mutluluğunu yaşadı. Yaklaşık bir saat süren programda başkan Ömer Ergül dernek hakkında bilgiler verdi. Görme engelli bireyler hayat hikâyelerini anlatarak engelli sorunlarına dikkat çekildi. Braille alfabesiyle yazılı Kuranı kerimden ayetler okundu, Braille alfabesi, görme engellilerin kullandığı teknolojik araçlar ve diğer materyaller tanıtıldı, Beyaz bastonun önemine vurgu yapıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Din görevlisi, Bafra Diyanet Gençlik merkezi danışmanı Beşir Küçük yaptığı açıklamada; “Gençlik Merkezimiz, Bafra Çinili Camisi zemin katında gençlerimize yönelik faaliyet sürdüren bir kurumdur. Bu kurum Gençlerin, bilgi, ahlak, milli ve manevi değerlere bağlı, merhamet ve adalet duygularıyla yetişmelerine katkı sağlamak, milletimizi bir araya getiren değerlerin insani haslet ve erdemlerin nesilden nesle aktarılarak hayat bulmasını temin etmek, toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insanı erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olunmasını temin etmek amacıyla kurulmuştur. Bizim en büyük hedefimiz, geleceğimizin yegane bekçileri olan genç nesillerimizi sosyal ve manevi hayata entegre etmek, onları her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, boş zamanlarını güzel şeylerle değerlendirmek, hayatlarında girişken, üretken ve topluma faydalı bireyler olmalarını sağlamaktır. Kuran ve Sünnet ışığında, bütün gençlerimize kişisel bilgilerin gizliliği ilkesine riayet ederek, ayrım gözetmeksizin kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla hizmet sunmak, gerektiğinde diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak yönlendirmede bulunmak, gençlerimizin dini alanda ihtiyaç duydukları bilgilere doğru kaynaklardan ulaşmalarını sağlamak ve onları dini duyguları istismar eden her türlü kirli oyunlara karşı korumak, gençlerimize birlikte iş yapabilme alışkanlığı ve becerisi kazandırmak ve onların ihtiyaç duyulan sosyalleşme ortamının oluşmasına zemin hazırlamaktır” dedi. Derneğin yeni hizmet binasıyla alakalı hayırlı olsun dileklerinde de bulunan Beşir Küçük: “derneğin yeni binası gerçekten çok güzel olmuş. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir noktada. Eminim burası çok büyük emek verilerek bu hale gelmiştir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda gençlerin görme engellilere sürpriz olarak hazırladıkları marşı söylediler. İçten, samimi ve keyifli bir ortam içerisinde geçen etkinliğe Diyanet İşleri Başkanlığı Din görevlisi, Bafra Diyanet Gençlik Merkezi danışmanı Beşir Küçük, Bafra Atatürk Ortaokulu sosyal bilgiler öğretmeni Murat Atmaca, gençler, başkan Ömer Ergül ve dernek üyeleri katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.