bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra'da Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

GÜNDEM

Bafra'da "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından "sende yerini al" projesiyle Çetinkaya Sedde yolunda 5 bin adım atıldı,.

Bafra'da "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından "sende yerini al" projesiyle Çetinkaya Sedde yolunda 5 bin adım atıldı, Bafra Bisikletliler Derneği ise sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın yaptığı açıklamada; "Her yaş bireyler için obezite 21. yüzyıldaki en ciddi halk sağlığı sorunlarından birisidir. Dünya'da her yıl yaklaşık 3 milyon insan, fazla kilolu olma durumu ve obezite nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Yapılan istatistiklere bakıldığında Türkiye'de 15 yaş ve üzeri obez bireylerin oranı 2014 yılında % 19.9 iken, 2016 yılında % 19.6'ya düşmüştür”dedi.

Aytaç Akın, “Çocuklar ve ergenler arasında 5-19 yaş aşırı kilo obezite prevalans, çarpıcı bir şekilde 1975 yılında % 4'iken, 2016 yılında % 18'in üzerine yükselmiştir. Artış hem erkek çocuklarda hem de kız çocuklar arasında eşit orandadır. 2016 yılında kız çocuklarının % 18'i erkek çocukların %19'unun fazla kilosu mevcuttur. Çocukların ve ergenlerin yaklaşık % 1'inden azının 1975'te obez olmasına karşın, 2016 yılında % 7'lere kadar obezdir. Artış erkekler arasında biraz daha hızlı olup, 2016 yılında, obezite problemi, erkek çocukların % 8'inde, kız çocukların ise %6'sında görüşmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, Bafra İbn-sina Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 5 bin adım attı, Bafra Bisikletliler Derneği ise sağlıklı yaşam için sedde yolunda pedal çevirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.