bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Arslan; Sürücülerin Ticari Araç Kullanabilmeleri için SRC Belgesi Şart

GÜNDEM

Samsun’un Bafra İlçesinde Bafra Ulaştırma Hizmetleri Eğitim Kursu Müdürü Ekrem Arslan, Sürücüleri yakından ilgilendiren SRC Belgesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun’un Bafra İlçesinde Bafra Ulaştırma Hizmetleri Eğitim Kursu Müdürü Ekrem Arslan, Sürücüleri yakından ilgilendiren SRC Belgesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Arslan, “SRC Belgesinin sürücülerimiz için ne kadar önemli olduğu konusun da önemli açıklamalarda bulunurken, SRC Belgesinin de sürücüler adına ne kadar önemli olduğunu belirtti. Arslan, şu an SRC Kurslarında 20 kişilik 3 sınıfımızda toplam 60 Sürücümüze SRC Belgesi vermek için kurs veriyoruz.

SRC Kurslarında A – B – C – ve D Gurubu olmak üze 4 gurupta eğitici öğretmenlerimiz tarafından verilen ve hafta içi başlayan kurslarımız devam ediyor.

A - gurubunda Trafik ve motor, B - gurubunda Kanunlar ile Sigorta, C – gurubunda Trafik ile Davranış Psikolojisi ve D – gurubunda ise İlk yardım dersleri SRC Belgesi almak için kursumuza müracaat eden sürücülerimize eğitici öğretmenlerimiz tarafından veriliyor” dedi.

Arslan, “SRC belgesi standart ehliyet belgesi sahiplerinin, ticari maksatlı kullanılan araçları rahatça kullanabilmeleri için alınması gereken bir belge türüdür. SRC belgesi alabilmek için öncelikle muafiyetli ya da kurslu olma durumunuza bakılır ve başvuru sırasında buna göre işlemleriniz gerçekleştirilir. Önemli bir detay ise 25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyet almış sürücülerimiz TC. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, herhangi bir kursa girmeye gerek kalmadan SRC belgesi alabilmeniz mümkün” diye konuştu.

Ekrem Arslan sözlerini şu ifadelerle tamamladı; “Lakin, bu tarihten sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurumlardan herhangi birisine başvuru yapıp, yeterli eğitimi alan ve başvuru şartlarını karşılayan kişiler daha sonra Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan SRC belgesi sınavına katılırlar 100 üzerinden 70 puan almaları gerek. Bundan sonra 3 soruluk interaktif uygulama sınavına girerler ve 2 doğru soru yapmaları gerekir. Bunu alan kişiler SRC belgesi almaya hak kazanırlar. SRC Belgesi alan sürücülerimiz artık trafikte hiçbir sıkıntı yaşamadan Ticari araç kullanabilirler.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.