bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da 650 Rakımda Sarıkamış Tırmanışı

GÜNDEM

Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinliği Alaçam'ın ve bölgenin en yüksek 1650 rakımlı Dütmen Dağı'nda gerçekleştirildi.

Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinliği Alaçam'ın ve bölgenin en yüksek 1650 rakımlı Dütmen Dağı'nda gerçekleştirildi.

Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında Samsun'un en yüksek noktalarından 1650 rakımlı Dütmen Dağı'nda gerçekleştirildi. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde donarak şehit olan 90 bin Askerimizi anma etkinliğine Bafra Tilki Dağcılık ve Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ve Cumartesi Kampçılarından oluşan 32 kişilik katılımla yürüyüş gerçekleşti.

Alaçam'a 35 Kilometre uzaklıkta ve 1660 rakımda bulunan Dürtmen Dağı zirvesine 5 saat süren tırmanış sonunda ulaşan dağcılar burada Türk bayrağı açtı. Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sorumlusu Kadir Demir, "Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerinin 105. yılında kendi bölgemizde bir kar tırmanışı gerçekleştirdik. 13 km'lk zirve yürüyüşünü Bafra Tilki Dağcılık ve Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ve Cumartesi Kampçılarından oluşan 32 kişilik dağcı arkadaşlarımızla birlikte 5 saatte ulaştık. Bölgemizde böyle bir anlamlı etkinliği başlatıp amacımıza ulaşmamızın mutluluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki Samsunumuz da, ülkemiz için anlamlı günler doğa sporlarıyla birleştirerek kutlamaya ya da anmaya daha çok önem verir. Çünkü bir gerçek var ki, tarihimiz için böyle kritik anların önemini kaybetmeye başladık. Bu tarz birleşimlerle insanların akılların da daha çok kalacağını düşünüyorum. Bafra'dan ve diğer ilçelerden katılan herkese tekrar teşekkür ediyorum ve umuyorum ki seneye burada en az yüz kişi olacağız. Ekip arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.