bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da 100 Yaş Üstü Anneler Unutulmadı

GÜNDEM

Alaçam Kaymakamlığı tarafından 100 yaş ve üstü Annelerin Anneler Günü kutlandı.

Alaçam Kaymakamlığı tarafından 100 yaş ve üstü Annelerin Anneler Günü kutlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kaleme aldığı sertifikalar ilçelerde kaymakamlar tarafından yaşlılara verildi. Her yıl mayıs ayının 2. pazar günü kutlanan Anneler Günü nedeniyle Alaçam'da farklı etkinlikler düzenlendi.

Gün kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından Alaçam ilçesinde "Cennet Anneleri" ormanı oluşturulurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gönderilen hediyeler de Alacam Kaymakamı Fikret Zaman tarafından 100 yaş üstü annelere ve şehit annelerine ulaştırıldı.

Anneler Günü kapsamında Alaçam Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu, ilçedeki 100 yaş üstü ve şehit annelerini ziyaret ederek bu özel günlerini kutladı.Ayrıca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gönderilen hediyeler yaşlı annelere takdim edilirken, annelere birer karanfil hediye edildi.

İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı organizesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından "Cennet Anneleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu. 10 Mayıs Anneler Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyonla Türkiye'de 100 yaşının üzerindeki 5 bin 529 anneye valilerin imzaladığı fidan dikim sertifikaları takdim edildi.

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman; “Bizlerin en değerli varlığı, siz annelerimizsiniz" Sertifikalarda, "Dünyamız bugün büyük bir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Siz değerli annelerimiz belki de ilk kez alıştığınız ve hak ettiğiniz kalabalık ziyaretlerden uzaksınız. Bilmenizi isteriz ki bir asırlık tecrübeniz ve bilgeliğinizin ışığında bizlerin en değerli varlığı, siz annelerimizsiniz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Bu belge, devletimizin siz annelerimize minnetinin karşılığı olarak 'Cennet Anneleri' ormanında adınıza dikilen ağacın hatırasıdır. Ellerinizden sevgi ve muhabbetle öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Büyüklere ziyaretler sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen sertifikaları yanı sıra Alaçam kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Anneler Gününe” özel hazırlanmış hediyeler de takdim edildi.

 15 TEMMUZ ŞEHITLERINİN ANNELERİDE UNUTULMADI

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman: 15 Temmuz Şehidi Sevgi YEŞİLYURT'un annesi Gülbeyaz YEŞİLYURT'u ve Şehit annelerini de unutmayarak ziyarette bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.