bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam Doğa Sporları Derneği İlk Kongresini Yaptı

GÜNDEM

Alaçam Doğa Sporları Derneği 2021 yılı ilk genel kurulunu Alaçam Öğretmenevinde kulüp üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Alaçam Doğa Sporları Derneği 2021 yılı ilk genel kurulunu Alaçam Öğretmenevinde kulüp üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Uzun ve meşakkatli bir yolu hep birlikte yürüdük bir hayli zaman. Çıktığımız bu yolda maddi manevi bizleri hiç bir zaman yalnız olmadığımızı hissettiren.

Alaçam Doğa Sporları Derneği Başkanı Kadir Demir kurulduğumuz günden bu güne kadar bizleri yalnız bırakmayan her etkinliğimizde yanımızda olan Vedat Özyılmaz’a, Hüseyin Bedir’e, İsa Şentürk’e, Satılmış Asan’a, Atalay Yılmaz’a, Alaçamlı Hacı’ya, Akman Oto’ya, TC Birol Sazak hocamıza Bizlere her türlü şartlarda Alaçam Öğretmen Evini kendi evimiz gibi hissettiren Hüseyin Kara hocamıza ve personellerine, Genel kurul için gerekli tüm materyalleri, bilgi ve birikimini bizlerle paylaşan Murat Güney’e İsimlerini yazamadıklarımız

Kamp ve diğer etkinliklerimiz için her türlü malzeme yardımı yapan koca yürekli Alaçam sevdalı insanlara. Doğa Sporları Alaçam’ın Genel Kurulu toplantısına katılan yönetici ve üye arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.

Demir, Doğada yaşamak ve zaman geçirmek faydalı bir olgudur Doğa sporlarına artan ilgi, yeni heyecan arayışları ve katılımla birlikte bireylerin doğa sporlarını tercih etme nedenleri ve doğa sporu yaparak elde ettikleri yararlar bilim adamlarının ilgisini bu yöne çekmiştir. Çünkü doğa sporları birçok alandan daha farklı sonuçlar ortaya koymaktadır Vahşi doğa, macera, doğaya yakın olma, fiziksel egzersiz, doğal manzara, yalnız kalma arzusu, sosyalleşme, risk alma, meydan okuma, eğlenme ve bilinmeyeni arama gibi durumlar doğa sporcuları tarafından tercih edilmektedir. Araştırmacılar, doğa sporları yapmanın kişilere sağladığı faydaları inceleyerek; sorumluluk alma, liderlik, karar verme, güven sağlama, sosyallik, mutluluk ve risk alma gibi durumlara etkisi olduğunu ortaya koymuştur. Değişik sporlara yönelen insanlar kendisine haz veren, eğlendiren ve sınırlarını zorlayan spor branşları arasında seçim yapmaya başlamışlardır. Son 20 yılda spor dünyasında, doğada yapılan sporların kapalı mekanlara taşınması olarak tanımlanabilecek olağanüstü yeni bir hizmet geliştirilmiştir. Dağ, deniz, hava ve nehirlerde yapılan tırmanış, sörf, kürek vb. sporlar güvenli ve kontrolü bir şekilde iç mekanlarda (AVM ve özel salonlardaki tırmanış duvarları vs.) tüketime sunulmuştur. Ekstrem sporlar, macera sporları, aksiyon sporları ve hatta açık havadaki bireysel sporlar son 20 yılda büyük bir artış göstermiştir. Günümüz sporunda fiziksel kapasitedeki mükemmellik, sportif performansı üst seviyelere çıkarmada tek başına yeterli görülmemektedir. Sporcunun psikolojik kapasitesi vardır ve en az fiziksel yönü kadar önemsenmelidir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.