bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da Korona Virüs Denetimi Yapıldı

GÜNDEM

Alaçam Kaymakamlığı tarafından organize edilen korona virüs denetimi yapıldı.

Alaçam Kaymakamlığı tarafından organize edilen korona virüs denetimi yapıldı.

İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde başlatılan korona virüs tedbirleri kapsamında Alaçam Kaymakamlığı tarafından bölgelere ayrılan denetim kurulu ekipleri iş yerlerinde maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını denetleyerek uyarılarda bulundular.

Alaçam Kaymakamlığı tarafından kurulan denetim ekiplerinde İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Tuncay Ocak, Polis ekipleri ve görevlileri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yaşar Görmez, Alaçam Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Melahat Yeşilyurt, Alaçam Toplum Sağlığı Başkanı Ertan Baş, ile birlikte Kurulan ekip Bafra Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerinde ve diğer kurulan 8 ekipte Lise Caddesi, Beşyol Mevkii, Kızlan Garajı, Belediye Caddesi, Alpaslan Mahallesi gibi yerlerde korona virüs tedbirleri kapsamında maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını denetleyerek uyarılarda bulundular.

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapalı pazar yeri, market, fırın gibi iş yerlerinde sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğunun yanı sıra alışveriş merkezi ve marketlerde 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabulü ve dışarıda sıra bekleyen kişilerin sosyal mesafe kuralına uyup uymadığı da denetlendi.

“İlçede kurulan 6 ayrı ekiple vatandaşlarımızın kurallara uyma şuurunu tazeliyoruz"

Alaçam Kaymakamlığı bünyesinde kurulan 8 ekip ilçe merkezinde bulunan iş yerlerini denetleyerek vatandaşlara uyarılarda bulundular. "Bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de sabah saat 10.00'dan gece 24.00'a kadar denetimler yapılacaktır. Saat 10.00'da 8 ekiple bütün iş kollarında ulaşımdan konaklamaya varıncaya kadar kafe restoranlar dahil ilçemizde bulunan bütün iş yerlerimizde denetimler yapıldı. Öncelikle vatandaşlarımızı uyarıp bilgilendirildi. Kurallara ısrarla uymayanlara ilgili kanun gereği cezaların kesileceği bildirildi. Alaçam'da şu ana kadar Vatandaşlarımız kurallara uyuyorlar. Bu şuuru bilinci ayakta tutarak bu denetimleri devam edeceği bildirildi. İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge kapsamında tüm iş yerlerinde hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyma bilincini vatandaşa anlatmaya çalışılıyor".

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.