bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı Görme Engelliler Derneğini Ziyaret Etti

GÜNDEM

Ak Parti Samsun milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye başkanı Hamit Kılıç, Ak Parti Bafra ilçe başkan yardımcısı Nami Baş, Ak Parti Bafra kadın kolları başkanı Nazife Soruklu, Belediye meclis üyeleri ve Belediye müdürleri Bafra görme engelliler derneğini ziyaret etti.

Ak Parti Samsun milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye başkanı Hamit Kılıç, Ak Parti Bafra ilçe başkan yardımcısı Nami Baş, Ak Parti Bafra kadın kolları başkanı Nazife Soruklu, Belediye meclis üyeleri ve Belediye müdürleri Bafra görme engelliler derneğini ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat süren ziyarette engellilerin eğitim, kültür, istihdam, ekonomik, sosyal yaşam, erişilebilirlik gibi sorunları ele alındı ve bu sorunların çözülmesi için yapılması gerekenler konuşuldu. Daha çok dernek üyelerin sorunlarının dile getirildiği ziyarette Bafra görme engelliler derneği başkanı Ömer Ergül sorunların çözümü noktasında ziyaretçilerinden tam destek sözü aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ömer Ergül şunları söyledi: "sayın vekilim, öncelikle tekrar milletvekili seçildiniz, sizleri şahsım ve derneğim adına tebrik ediyor, yeni görevinizde başarılarınızın devamını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın. Efendim malumunuz biz engellilerin sorunları büyük bir problem. Şimdi bu sorunları burada anlatmaya kalksak inanın epey zamanımızı alır. Tabi bizler sorunlarımızı birçok toplantılarda, .çeşitli platformlarda sizlere anlatıyoruz. Ne yazık ki üzülerek belirtmeliyim ki bu konuda henüz yol kat etmiş değiliz. Sanki verilen sözler havada uçup gidiyor. Ancak ben inanıyorum ki bu sefer verilen sözler, unutulan sözler gibi olmayacak. Bu sözlerin yerine getirileceğine ve sorunlarımızın çözüleceğine bütün kalbimle inanıyorum. Benim üyelerimin çoğu üniversite mezunu ancak işsiz evine ekmek götüremeyen kişiler. Yani bu arkadaşların işsiz olmaları ve kendi paralarını kazanmamalarının tek suçu engelli olmaları mı? bence böyle olmamalı. Sonuçta bizler de bu toplumun bir parçasıyız ve sunulan imkanlar ölçüsünde bizler de bu topluma faydalı olan kimseleriz. Özellikle engellilerin iş sorunu hepimizi derinden üzen vicdanımızı sızlatan büyük bir sorundur, bu sorunu hep birlikte el ele vererek çözmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

Kendisine iletilen talepleri dinleyen Ak Parti Samsun milletvekili sayın Orhan Kırcalı: "sizlerin sorunlarını çözmek, size daha yaşanabilir bir hayat sunmak bizim boynumuzun borcudur" diyerek bütün sorunların çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.

Orhan Kırcalı sözlerine şöyle devam etti: "sizler engelliler adına gerçekten çok güzel işler yapıyorsunuz. Onların da bu sosyal hayatta yer almaları, toplum tarafından kabul gören bireyler olabilmeleri için canla başla çalışıyorsunuz. Engellilerin sorunlarıyla alakalı büyük mücadele veriyorsunuz. Yaptığınız faaliyetler gerçekten takdire şayan çalışmalardır. Başta başkanımız olmak üzere bütün dernek üyelerini tek tek tebrik ediyor, çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum. Ayrıca bizler Ak Parti olarak Türkiye Yüzyılı’nda engelsiz Türkiye hedefimiz kapsamında; Günlük bakım merkezi ile yatılı bakım merkezlerinin sayısını artıracağız. Engelsiz Yaşam Merkezleri’nde engel türüne göre branşlaşmaya gideceğiz. Engellilerin istihdamını artırmak amacıyla korumalı işyerlerinin kapsamını genişleteceğiz. Engelli bireylerin ailelerine eğitim desteği, uzun vadeli aile danışmanlığı ve psiko-sosyal destek hizmetlerini geliştireceğiz. Erken tanı ve tedavi sürecinde aile hekimlerinin etkinliğini artıracağız" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.