bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

"voyvoda Hanı" İsminin Kaldırılması

GENEL

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, “Voyvoda Hanı” isminin kaldırılması talimatını verdiğini ifade ederek, “Taşhan ismi daha büyük bir şekilde yer alacak” dedi.Tokat’ın tarihi mekanlarından Taşhan’ın ismi “Voyvoda Hanı” olarak...

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, “Voyvoda Hanı” isminin kaldırılması talimatını verdiğini ifade ederek, “Taşhan ismi daha büyük bir şekilde yer alacak” dedi.

Tokat’ın tarihi mekanlarından Taşhan’ın ismi “Voyvoda Hanı” olarak değiştirilmesinin ardından gelen tepkileri üzerine isim sökülerek kaldırılmıştı. Konuyla ilgili basın mensuplarını sorularına cevap veren Vali Taşkesen, Voyvoda Hanı ismi tarihten gelen bir isim olduğuna dikkat çekerek, “Tokat Sempozyumu’nda hocalarımızın bahsettiği bunun orijinal ismi Tokat dedikleri ve kültür envanterimizde baktığımız zaman Voyvoda Hanı parantez içersinde Taşhan yer alıyor. Tokat Sempozyumu’ndan sonra bu anlamda iki ismi kullanma anlamında hocalarımızın tavsiyesi ile bir girişimde bulunduk. Ama o ihale süresi gecikince bir yanlış anlaşılma sonucu sadece Voyvoda Hanı ismi konulmuş. Biz onu kaldırttık, yeni bir düzenleme yapacağız. O düzenlemede herkesi memnun edecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Vali Taşkesen, hanın ismi ile ilgili tasarıyı henüz görmediğini ama ‘Taşhan’ isminin mutlaka olacağını belirterek, “Voyvoda artık yanında bilgi eksikliğini gidermek için olabilir ama Taşhan ismi daha büyük bir şekilde yer alacak” açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.