bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Vali Aksoy, Seyahat Acente Sahiplerine Vezirköprü’yü Gezdirdi

GENEL

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, seyahat acente sahiplerine Vezirköprü ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirdi.Gezi, Vezirköprü ilçesinin Oymaağaç köyündeki Nerik Antik Kent kazı çalışmalarının ziyaret edilmesiyle başladı. Vali...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, seyahat acente sahiplerine Vezirköprü ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirdi.

Gezi, Vezirköprü ilçesinin Oymaağaç köyündeki Nerik Antik Kent kazı çalışmalarının ziyaret edilmesiyle başladı. Vali Aksoy ve beraberindekiler kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kazı incelemesi ardından Türkmen köyü Kayıkbaşı mevkisinde tekne gezintisi ile Şahinkaya Kanyonu’nu Samsunlu acente sahiplerine tanıtan Vali Aksoy, daha sonra Çeltek köyünde tekneden inilerek Vezirsuyu Tabiat Parkı’na gidildi. Parkta yapılan ikramların ardından Vezirköprü ilçe merkezinde tarihi yerleri ve sokak sağlıklaştırma proje evlerini gezen Vali Aksoy, burada yaşayan vatandaşlarla sohbet ederek dertlerini dinleti. Ardından ilçe merkezindeki Taşhan’ı ziyaret eden Vali Aksoy, burada Salih Yılmaz ve Elif Oğuz çiftin nikahına da şahitlik etti.

Gezi hakkında bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Vezirköprü ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini, Oymaağaç köyündeki kazı çalışmalarını ziyaret ettik. Burada yapılan çalışmanın Hitit dönemine ait ibadet merkezi olduğu kazı başkanı tarafından bizlere ifade edildi. Özellikle Vezirköprü ilçemiz ile Bafra ilçemiz arasında yer alan baraj gölü çok önemli doğal güzelliklerini içersinde barındırıyor. Şahinkaya Kanyonu görülmeye değer bir kanyondur. Valilik koordinasyonumuzda Vezirköprü Kaymakamlığı ve Vezirköprü Belediyesi’nin işbirliği ile bir tekne alınarak bu gölde tur düzenlenmesi ön görüldü. Biz de bu tekneye binerek burada dolaşma fırsatı bulduk. Şahinkaya Kanyonu’nun herkes tarafından görülmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Burası doğal güzellikleri barındıran bir yer. Sadece Samsunluların değil tüm insanların bu bölgeye gelerek bu güzelliği görmelerini arzu ediyoruz. Vezirsuyu Tabiat Parkı’nda ise tenis kortları, futbol sahaları, çocuk oyun alanları, piknik için çeşitli alternatif alanlar var. Burada insanlarımızın doğa ile baş başa vakit geçirmeleri için güzel bir yer. OKA ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla yapılan bu Vezirsuyu Tabiat Parkı projesi tamamlandı. Vezirköprü ilçemiz tarihi yerleri olan güzel bir ilçemizdir. Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait eserleri barındıran bir ilçemizdir. Burada Vezirköprü ilçemizin sokaklarının sağlıklaştırılması adına Vezirköprü Belediyemizin projelerine valilik olarak destek verdik. Vezirköprü bölgesi ayrı bir tur güzergahı olma yolunda ilerliyor. Vezirköprü ilçemizi herkesin ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.

Vali Aksoy’un Vezirköprü ilçesi ziyaretine Samsunlu seyahat acentelerinin yanı sıra Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Kaymakam Adayı Yasin Dumanoğlu, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Başdemir, Vezirköprü İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Canlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Samsun ve Çevresi Altyapı Birliği Çalışma Sektör Encümen Üyesi Kadriye Kara katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.