bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Uydu Fırlatma Sistemi Projesi İmzalandı

GENEL

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Roketsan arasında Uydu Fırlatma Sistemi Projesi Ön Kavramsal Tasarım Dönemi (Dönem-1) Sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.Türkiye’nin mevcut ve müteakip uydu ihtiyaçları dikkate alındığında, sahip...

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Roketsan arasında Uydu Fırlatma Sistemi Projesi Ön Kavramsal Tasarım Dönemi (Dönem-1) Sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Türkiye’nin mevcut ve müteakip uydu ihtiyaçları dikkate alındığında, sahip olunması planlanan uydu programlarının ve planlanacak uydu programlarının sürdürülebilirliğini desteklemek ve uzaya bağımsız şekilde ulaşabilmek adına uyduların güvenli, maliyet etkin ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın yörüngeye yerleştirilmesi önem arz ediyor.

Projede sayesinde uzay teknolojilerinin önemli bir bölümünü oluşturan fırlatma faaliyetlerinin; tamamlayıcı bir hizmet olarak görülüyor. Bu amaç doğrultusunda, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ROKETSAN A.Ş. arasında Uydu Fırlatma Sistemi Projesi Ön Kavramsal Tasarım Dönemi (Dönem-1) Sözleşmesi imzalandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.