bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

GENEL

Samsun’da, Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) tarafından organize edilen “FOKUS 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı.Samsun’da önemli organizasyonlara imza atan FOKUS’un dernek imkanları ile Türkiye Fotoğraf Sanatı...

Samsun’da, Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) tarafından organize edilen “FOKUS 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı.

Samsun’da önemli organizasyonlara imza atan FOKUS’un dernek imkanları ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), Uluslararası Fotoğraf Federasyonları FIAP ve UPI’den patronaj alarak organize ettikleri 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması ile Samsun önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmış oldu.

FOKUS’un ve Samsun’un ilk uluslararası fotoğraf organizasyonu olmasına rağmen yarışmaya büyük bir katılım oldu. 38 ülkeden 272 fotoğraf sanatçısının 2 bin 950 eseriyle katıldığı fotoğraf yarışması Karadeniz Bölgesi’nin de en yüksek katılımlı fotoğraf yarışması unvanını almış oldu.

REHA BİLİR DE JÜRİDEYDİ

FIAP Kulüpler Dünya Fotoğraf Yarışması’nda jüri üyeliği yapan ilk ve tek Türk unvanlı, Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği (UPI) Yönetim Kurulu Üyesi ve Sille Sanat Sarayı Kurucusu Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, FOKUS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bülbül, FOKUS Genel Sekreteri Emre Bostanoğlu 26 Ekim günü 12 saatlik bir çalışma sonucu 3 kategoride 2 bin 950 fotoğrafı değerlendirerek ödül ve sergileme alan fotoğrafları belirlediler.

DÜNYA FOTOĞRAFÇILARINA ÖDÜLLER VERİLDİ

Açıklanan sonuçlar neticesinde, 38 ülkeden 272 fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışmada farklı ülke fotoğrafçılarına ödüller verildi. 3 kategoride (renkli, siyah beyaz ve doğa) toplam 81 adet ödülün verildiği yarışmada Tayvan’dan Kanada’ya, Güney Kore’den Kuveyt’e kadar onlarca ülke fotoğrafçısına ödüller verildi. Fotoğraf yarışmasının en prestijli ödülü olan ‘FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü’ ise Tayvanlı fotoğraf sanatçısı Yan Zong Hu’ya verildi. Sonuçların FOKUS’un ve TFSF’nin web sitelerinden görülebileceği duyuruldu.

SAMSUN’A YENİ BİR VİZYON KAZANDIRACAK

Samsun’da uluslararası ilk ve en yüksek katılımlı fotoğraf yarışması unvanlarına da sahip olan FOKUS 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması hakkında konuşan FOKUS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bülbül, fotoğraf alanında Samsun’a yeni bir vizyon kazandıracak olan bu yarışmanın her aşamasının Samsunlu fotoğraf sanatçılarına büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Sadece FOKUS imkanlarıyla uluslararası bir organizasyon yapmanın tüm zorluklarına rağmen altından kalkabildiklerini söyleyen Bülbül ayrıca; en kısa zamanda bu organizasyonun ikincisinin yapılacağını, bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını, kendilerine maddi ya da manevi gelecek her türlü desteğin güçlerine güç katabileceğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.