bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Türkiye-suriye Sınırında Silah Sesleri

GENEL

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki sınır karakolu yakınlarında Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen grup, devriye görevi gören askerlerce fark edildiğini anlayınca havaya ateş etti.TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada,...

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki sınır karakolu yakınlarında Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen grup, devriye görevi gören askerlerce fark edildiğini anlayınca havaya ateş etti.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, dün Viranşehir'de, Türkiye-Suriye sınırında bulunan İsmail Direk Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye tarafında tren yolu kenarına 1 aracın park ettiği, 30 Suriyeli şahsın, mayınlı sahayı geçerek Türkiye topraklarına girdiği ve mal transferi yapmak maksadıyla, 1 minibüs ile 16 şahsın da Türkiye tarafında, hudut yolunun kuzeyinde beklediği tespitinde bulunulduğu bildirildi. İsmail Direk Hudut Karakolu'ndan bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ve bir Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) aracının olay bölgesine intikali esnasında, durumu fark eden Türkiye tarafındaki şahısların devriye araçlarını taşladıkları belirtilen açıklamada, ayrıca, Türkiye-Suriye siyasi sınır hattını oluşturan demiryolunun güneyinden 30 kişilik grup içerisinden kaleşnikof silahı ile havaya doğru ateş açıldığı, TTZA ve GZPT'de bulunan Devriye Timinin de, ateşe uyarı amaçlı havaya ateş ederek karşılık verdiği kaydedildi. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmediği bildirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.